I Danmark hittar vi hårt arbetande Junkyard Drive som sedan starten 2014 har arbetat målmedvetet för att leverera ösig rockmusik som enligt egen utsago ska vara ett soundtrack till livet i omkörningsfilen med publiken som passagerare. Man har tre tidigare album i bagaget och har turnerat hårt världen över för att etablera sig. Med de nya gitarristerna Oliver Hartmann (HEAT, At Vance) och Kristoffer Kristensen som ger ny energi åt bandet. Med nya albumet säger man sig vilja visa att rockmusik kan utvecklas och att man har gått in i sig själva för att skriva mer ärliga texter. 

Look at me now inleds med dragiga Somewhere to hide och i mitt tycke låter det som att AC/DC möter action rock á la Hellacopters och Gluecifer och skivan fortsätter i den stilen tills Beauty fool bryter mönstret och därefter kommer långsamma och mörka Blood Red Sky. Pipe Down är skivans snabbaste låt och känns som given i kommande setlists. 

Jag tycker att Junkyard Drive har mycket att leva upp till om man ska jämföra resultatet på skivan med vad man säger sig vilja uppnå. Skivan är bra och jag tvivlar inte på att grabbarna i framtiden når sina mål och att Look at me now  får ses som ett första steg i utvecklingen.

Band: Junkyard Drive

Titel: Look at me now

Skivbolag: Mighty Music

Medlemmar:

Kris – lead vocals
Oliver Hartmann – guitar
Kristoffer Kristensen  – guitar
Claus – drums & cowbell
Sjus – bass

Bästa spår: Somewhere to hide, Pipe Down och Shoot from the hip.

Marcus Ahlberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *