Rob Zombie- Lunar Injection Kool aid Eclipse Conspiracy

Med en karriär som sträcker sig tillbaka i över tre årtionden är Rob Zombie en veteran inom musiken. Mest känd som grundare av bandet White Zombie (1985-1998), men även som producent och regissör bakom filmer som bland annat House of 1000 Corpses (2003). Senaste albumet Lunar Injection Kool aid Eclipse Conspiracy har manglats fram i sann zombieanda.

The Ballad of Sleazy Rider inleds som de flesta spår med en filmröst som intro. Kort efter smäller det till ordentligt och tempot sparkar undan bromsspaken. Gitarristen John 5 gör ett tydligt avtryck på låten och det haglar svordomar som sig bör när Zombie tar ton. Det är ett klassiskt spår som inte skiljer sig nämnvärt från till exempel Living Dead Girl (Hellbilly Deluxe, 1998). The Much Talked Of Metamorphosis är dock ett starkt undantag, med sin sorgset akustiska gitarr som verkar sjunga utan ord sticker den ut nämnvärt mot resten av albumet. Det är vackert och en flöjtliknande ton hörs i bakgrunden som motpart.  The Satanic Rites Of Blacula trycker återigen ner gaspedalen och vansinnesfärden i Robs smått speciella värld fortsätter.

Rob Zombie lyckas återigen blanda svordomar, humor, elektroniska influenser, rock och en dos galenskap till en mix som i slutändan ändå blir musik. Det är inte musik som går att placera inom en speciell genre, men det är definitivt ett album som förtjänar sin plats på Billboardlistan. Så på med röjarskorna och släpp loss!

Artist: Rob Zombie
Titel: Lunar Injection Kool aid Eclipse Conspiracy
Releasedatum: 2021-03-12
Skivbolag: Nuclear Blast
Genre: Hårdrock/Groove Metal/Rock
Bästa låt: The Much Talked Of Metamorphosis

Betyg:

Text: Gabi Mattsson