Med sitt 18e studioalbum och 7 grammisnomineringar i ryggen är det inte konstigt att Ryan Adams, är en av rockens mest hyllade låtskrivare. Albumet Big Colors som fansen har väntat på i två år lär inte göra dem besvikna.

Albumet inleds med titelspåret Big Colors, ett lugnt alster som fylls upp med både melodier och en uppgivet sorgsen sångröst. Tempot påminner om en lugn blueslåt, med inslag av lite fragment av rock.  Fjärde spåret Fuck The Rain är ett av skivans starkaste inslag. Den akustiska gitarren sätter stämningen direkt och de hjärtslagsliknande trumslagen i bakgrunden är på en nivå som passar in perfekt. Texten är fint uppbyggd och refrängen kommer vid precis rätt tidpunkt.  Det är en mysig och lugn låt med små överraskningar, som när gitarren får sällskap av en elektrisk och solot strömmar genom bakgrundsljudet som regndroppar mot ett fönster. Tionde verket In it for the pleasure är lite starkare, både musikmässigt och sångmässigt, borta är den nästan viskande tonen och istället är det en uppbyggande sång som erbjuds lyssnaren. Den akustiska gitarren är tillbaka och det känns som om man står framför en mindre festivalscen. Det enda som saknas är den mjuka vinden, solen som sakta går ner och rösterna från publiken.  Med andra ord ett spår som låter och känns rakt igenom live.

Skivan är välproducerad och genrerna blandas vilt utan att sticka ut för mycket, vilket tyder på att producenten Ryan varit där och petat. Där finns både tempo och lugn, sorg och lycka. Återigen har Ryan Adams visat att hans källa till inspiration aldrig sinar.  

Artist: Ryan Adams

Titel: Big Colors

Skivbolag: Mascot Label Group

Bästa spår:

Relesedatum: 11/6 2021

Låtlista

1. Big Colors

2. Do Not Disturb

3. It’s So Quiet, It’s Loud

4. Fuck The Rain

5. Manchester

6. What Am I

7. Power

8. I Surrender

9. Showtime

10. In It For The Pleasure

11. Middle Of The Line

12. Summer Rain

Text: Gabi Mattsson