Sami Yaffa/The innermost journey to your outermost mind.

Sami Yaffa är en av rockens verkliga veteraner efter sina år i band som Hanoi Rocks, Joan Jett, Michael Monroe och The New York Dolls. Resan som han gjorde med Hanoi Rocks från Finland via Stockholm och slutligen de vilda åren i Los Angeles är helt galen och har nog givit både fantastiska minnen men också gett djupa sår.

Tillsammans med de tidigare bandkompisarna Andy Mc Coy och Michael Monroe gjorde sig Sami ett namn världen över och i hemlandet Finland har de här grabbarna en legendstatus som nog ingen musiker i Sverige kommer upp till oavsett genre.

Nu har det så blivit dags för Sami att släppa sitt första soloalbum med låtar som han egentligen skrivit för The New York Dolls och Michael Monroe men som han själv anser inte riktigt passar in i något av de banden utan ju mer han jobbade med låtarna desto mer lät de som solomaterial för Sami Yaffa. Helt klart är skivan inte döljer att Sami medverkat i ovan nämnda band.

The innermost Journey to your outermost mind är en trevlig och behaglig resa genom Samis långa karriär. Här finns punkdängor som Selling me shit, Germinator och Last time. Down at St Joes är riktigt bra poplåt och och den lite annorlunda och jazziga Look Ahead. Sami flirtar också med reggaen i låtar som Rotten Roots och You give me fever som får mig att tänka på The Clash. Armageddon it är en riktig rockrökare och I can´t stand it rockar på med ett skönt gung. Skivan avslutas med vackra Cancel the end of the World.

Som ni märker blandar och ger Sami Yaffa en hel del och det är längesedan jag hörde en mer varierad skiva. Här finns något för alla samtidigt som bandet håller ihop det så att jag tror att fans till Samis tidigare band känner igen sig och kommer att gilla The innermost Journey to your outermost mind

Artist: Sami Yaffa

Album: The Innermost Journey to Your Outermost Mind

Bolag: Livewire / Cargo Records

Releasedatum: 3 September 2021

Marcus Ahlberg