Nytt från JD Miller, det tyngsta AOR bandet från Borås.

Idag släpptes deras nya singel ”Inside The Fire”. Bandet tilltalar fans av Eclipse, Pretty Maids, och Gathering Of Kings, för att nämna några.

Den här låten bjuder helt klart på en bra bredd av inslag i musiken, som kan tilltala en bred publik. Den har inslag av metal, AOR, melodisk hårdrock och elektroniska synth inslag a la Rammstein. För mig känns det som Pretty Maids möter Pain. Jag får även lite Jaded Heart vibbar. Det är en fusion som funkar väldigt bra, det händer mycket men samtidigt är det inte för spretigt. Det infinner sig ett bra driv i verser, en bra hook i refräng och några tyngre ”stick/breakdown partier”. Låten klockar in på 5.18 men det är inte alls för långt utan det händer så pass mycket i låten, på ett intressant vis och inte monotont vis, vilket gör att låten snarare känns för kort. Man vill ha mer. Det är genomtänkt och det infinner sig partier som för låten framåt samt håller en röd tråd.

JD Miller

Sångaren Peter Halldén ligger precis där han behöver ligga sångmässigt, varken mer eller mindre. Hans röst är behaglig och passar denna typ av musik. Visst jag kanske hade velat att sångaren kunde ta ut svängarna lite mer, ge lite mer rasp där det hade passat och kanske ha låten mått bra av lite mer range, men låten är ändå väldigt bra. Produktionen är super, samtliga inblandade musiker låter riktigt vassa. Som tidigare nämnt, denna går garanterat hem hos en större massa.

Jag ser helt klart fram emot att höra mer från JD Miller och utifrån den här låten så tror jag helt klart att plattan kan vara riktigt bra.

JD Miller är:

Peter Halldén – Sång
Emil Eriksson – Trummor
Elias Fröjd – Gitarr
Mikael Bielinski – Bas

Singeln hittar ni här: https://bfan.link/inside-the-night

Band: JD Miller

Låt: Inside The Fire

Skivbolag: Mighty Music

Releasedatum: 7/1-22

Skriven av Rasmus Harnesk Wiklund