Siniestro – Vortexx

Black Lodge Records

14 Maj

Den brutala kraften i Siniestro är tillbaka med en ny fullängdare packad med allt som hårt, snabbt och den stänkta blandningen av Death/Trash metal med en rejäl skopa Punk. Släpps nya albumet Vortexx, ges blandningen egen röst skapat av mystiken mellan medlemmarna Commander och The Machine.

Rätt på, direkt smäller det till när första spåret One Last Bullet dundrar iväg med blastbeats och skränande gitarrer. Farten ökar rejält i hastighet där Commander tar i allt vad han kan på dödsfärden som lyssnaren får hänga med mot en armerad betongvägg, där väggen möts slutar spåret lika fort som det startade. Vortex slänger in mer melodiska rytmer och toner i andra spåret, men behåller hastigheten hålls lyssnarens hjärta kvar i pumpande stress för överlevnad. The Machine skiner för sitt precisa trummspel som en kirurg opererar släpper han trummpinnarna likt skalpeller över setet. Det tredje spåret Blod Eld DöD tar ner tempot en aning och går över till Svenk sång med gästspel från Månegarm och Järnblod, blast beatsen är mer platta och instängda stärker det mystiken över spåret ivävt med de kraftfulla rösterna och gitarrerna växer sig ljudbilden till skyarna.

Den svartaste Flamman som är skivans sjunde spår kommer Punken in och tar med sig en glädje för musiken som smittar av sig likt Corona plågan, sveper den land och rike runt infekterar musiken alla till mosh pitten.

Blod Eld DöD som sjunde spåret Den svartaste Flamman får jag en känsla av glädje översköljt som inte alls märks av på resterande platta vilket gör spåren de bästa på skivan, mer svensk sjungen musik tack. En skiva som kommer garanterat välkommnas av lyssnarna.

Spår

  1. One Last Bullet One Last Ride
  2. Vortex
  3. Blod Eld DöD
  4. Black Acid Rain
  5. Hiisi (Instrumental)
  6. Escape By Death
  7. Den Svartaste Flamman Och Renaste Hat
  8. Buried In The Bog
  9. Anti Human Commando
  10. My Innermost Sun (Instrumental)

Medlemmar

Commander: Sång, Gitarr, Bas och Orgel

The Machine: Trummor

Gäster på spår 3 Blod Eld DöD: Erik Grawsiö – Månegarm och Jens Järvinen – Järnblod

Liked it? Take a second to support Robin Gustafsson on Patreon!