Ett nytt album med en hel del nostalgi från legenden Jeff Waters, känns riktigt fräscht då han i samband flyttat till ny studio i UK. 10 spår som klockar in på 45 minuter med riktig Kanadensisk trash, han har verkligen börjat få ordning på sången och passar utmärkt. Riffen är magiska och varje spår har en aning från föregående plattor som man kan känna igen. Den är ändå ett eget verk som har styrka, riktigt tajt och precist. Dem börjar bli riktigt bekväma att lira tillsammans, lyriken är fortfarande samma intressanta om hjärnspöken och psykopater bland annat.

Var mycket stor förväntan och fått se flera välgjorda videos för låtarna Psycho Ward och Armed to The Teeth.

Med nostalgin är det den inbitne som direkt kan säga vilket spår på tidigare skivor som inspirerade den nya, Lip Service har en början som påminner om Knights Jump Queen från Set the World on Fire skivan 93. One Wrong Move har riffet efter solot som påminner om Ritual från Waking the Fury 02, så det finns små bitar bland albumet som är värda att hitta för nörden.

Omslaget är nytt för bandet som fått både bra och dålig kritik men alltid roligt med något nytt, loggan har fått ny färg med så är gul och ändrat lite i designen som den såg ut förr.

En riktigt bra skiva med ett nytt kapitel för nytt årtionde som verkligen är här för att stanna.

Skivbolag: Silver lining Music Ltd.

Genre: Trash, Heavy, Speed

Bästa spår: I Am Warfare, Riot, Lip Service

Betyg: 8,5/10

av: Robin ”Gråben” Gustafsson