Black Oak County släppte sitt självbetitlade album hösten 2017 och det spelades flitigt i  Dansk radio och de förutspåddes en snabb resa upp mot hårdrockstoppen. Men Rockgudarna ville annat just då. Sångaren Niels Beier lämnade bandet och slutade helt med musiken. Bandet fortsatte ändå skriva musik och med en ny röst i René Hjelm har bandet spelat in ett album som, i mitt tycke är ännu bättre än debuten! 

Singeln Pretty Pistol som också finns på youtube med officiell video är ett starkt spår och jag tycker de har funnit en egen variant av den s.k alternative rock-genren. Stick To My Guns är nog spåret som får mig att vakna till mest på albumet men det finns andra sköna spår som jag gillar riktigt mycket. Just Another Psycho är en lite slöare variant av de ösigare låtarna. I Know You´re Lonely är albumets ballad och här får man höra den fina tonen i Renés röst.  

Även om det är ett vansinnigt bra album, välproducerat, välskrivna låtar och grymma musiker så kan jag inte låta bli att kastas tillbaka till slutet av 1900 och början av 2000-talet när band som Hinder, Buckcherry och Stained bland andra hade, och fortfarande har scenen. Influenser är bra, det skapar en känsla av igenkänning men jag vill ändå höra något mer eget. Ska vi prata om influenser hör jag dessutom lite Pearl Jam, Alice in Chains och Nickelback i vissa låtar. Det är lite spretigt men det är långt ifrån dåligt.

VIll ni passa på att se dem live kommer de spela på Kansas City Odense (DK) den 4/5 och Nordic Noise Festival den 10/5. 

Band/Artist: Black Oak County

Titel: Theatre Of The Mind

Genre: Hårdrock/alternativ rock

Bolag:  Mighty Music

Releasedatum: 2019-04-26 

Bästa spår: Stick To My Guns

Betyg: 7/10 

/P. ”The Poser” Pousár