Block Buster är ett hårdrocksband. Ja det är det. Losing Gravity är ett bra album. Japp, helt sant det med. Jag har spenderat dagar med att lyssna på det och jag har sjungit med i ett par låtar, det är ett gott tecken. Men jag har inte nynnat på det när jag inte lyssnat. Helt ärligt har jag haft svårt att minnas något specifikt från albumet när jag inte lyssnat på det. Och det är verkligen inte för att det är dåligt, det är bara lite enformigt.

Det är ett starkt album, problemet är att låtarna är snarlika. Jag gjorde en liten test. Jag startade varje låt och drog läsaren till 1 minut. Det lät ungefär som att det var vers, refräng och brygga på samma låt, förutom Gone By The Morning. Den bröt ut från de andra låtarna.

Produktionen är bra, ljudet är bra och det är grymma musiker. Sången är tajt och rösten är Rockig.

Det kommer nog inte vara ett topp fem album i år men det är ett perfekt album att ha på festen eller i bakgrunden när man fixar och donar. Det har en bra rytm och det är partyvänligt. Det kommer mycket ny hårdrock just nu och det krävs kanske något extra för att sticka ut, det här kommer antagligen att vara grymt live, på scenen får man ju ett bredare perspektiv att arbeta utifrån.

Jag håller öronen öppna efter mer från Block Buster, med förhoppning om mer i stil med Walking like a dog och Gone By The Morning.

Betyget blir över medel, just för att det är bra musik och det är ett bra album, om än något enformigt.

Band: Block Buster

Titel: Losing Gravity

Genre: Hårdrock

Skivbolag: Frontiers Music

Releasedatum: 2019.09.13

Bästa spår: Walking Like A Dog, Gone By The Morning

Sämst: Albumet är lite enformigt

Betyg: 6/10

/P ”The Poser” Pousár