Skivrecension: Breaking Benjamin – Aurora.

Amerikanska Breaking Benjamin är aktuella i år med nya albumet ”Aurora”. Värt att poängtera är att vi snackar inte om ett studioalbum med nya låtar… ”Aurora” är nämligen någon typ av samlingsalbum med akustiska varianter av några av deras kändaste låtar. Instrumenten som används är typ akustisk gitarr (no shit!), piano, fiol och kanske nå mer… det finns även en del gästartister… nämligen Michael Barnes (Red), Scooter Ward (Cold), Spencer Chamberlain (Underoath), Adam Gontier (Saint Asonia, ex-Three Days Grace) och Lacey Sturm (Flyleaf). Hur många som väntat ivrigt på det här skivsläppet vet jag inte men för min del är Breaking Benjamin (trots att jag tröttnat på dom senaste tiden) nostalgi och man kan inte låta bli att vara nyfiken på deras aktivitet i studion. Hade hellre förväntat mig att det varit ett album med nya låtar, men vi får se vad dom har att komma med den här gången.

Trots att innehållet är akustiskt tappar inte låtarna sin kraft, kan ha å göra med sånginsatserna eller några av instrumenten i bakgrunden… är det bra eller dåligt? Jag är faktiskt ganska kluven, på ett sätt är det värt att beundra att man lyckas få det å låta ösigt med akustiska instrument… antar att det finns väldigt få som lyckas med det. Men det negativa är att det finns en risk att det låter nästan exakt som originalet och vi som förväntar oss nya tolkningar blir då besvikna… må hända att det finns vissa versioner som låter rätt intressanta, men på det stora hela kändes det nästan som att lyssna på samma låtar man redan känner till helt och hållet. Bortsett från Scooter och Lacey märktes gästinsatserna knappt av… kändes som om man bara bjudit in dom för sakens skull utan några större tankar på vad dom skulle kunna bidra med för speciellt.

Innan jag avslutar kan jag poängtera att produktionen var bra, alla instrument hörs och känns av. Det kunde helt klart varit mycket värre än det jag fick höra, men ”Aurora” säger mig i stort sätt ingenting. Vi får se vad Breaking Benjamin har att komma med när nya låtar står på schemat… kan erkänna att jag tröttnade på dom efter ”Dark Before Dawn”, men vi får se… det finns ju alltid en chans att intresset för Breaking Benjamin återupplivas. Dock inte den här gången, som sagt.

Band: Breaking Benjamin.

Titel: Aurora.

Genre: Alternative rock/akustiskt.

Skivbolag: Hollywood.

Releasedatum: 24 januari 2020.

Bästa spår: ”Far Away”, ”Failure”, ”Dear Agony”.

Betyg: 4/10.

Lucas LMZ Zimmermann.