Confess är ett band som sett till deras två första skivor fått på tok för lite uppmärksamhet sett till den kvalité på musik dom lyckats kräma ur sig.
Första plattan Jail var grym. Uppföljaren Hunters var sagoligt bra så frågan om det bandet kunde hålla samma högstanivå med tredje skivan Burn ’Em All. Och svaret är ett rungande JA! Confess hade en växel till att lägga in. Det har gått tre år sedan Hunters kom och under den tiden har grabbarna hunnit turnera en hel del och mogna som band vilket märks.
Nya skivan är tyngre, snabbare än sina föregångare, jämnheten på låtarna är bättre samt att produktionen har blivit flera klasser bättre sen sist. Ljudbilden är massiv och till skillnad från de två tidigare skivorna så dom fått fram mer bas i produktionen. Nu hör man när Ludvig spelar och han gör det förbannat bra.
Skivan innehåller ett gäng jävligt starka spår. Det Overkillsnabba Titelspåret sitter som ett smäck. Is it love som påminner en hel del om Ozzy Osbournes klassiker Shot in the dark där syntharrangemanget på slutet är riktigt snyggt. One for the road samt snabba 509 kan bli framtida allsångsklassiker.
Burn ’Em All har alla ingredienser för att Confess ska få det där genombrottet som dom så väl förtjänar. Inte bara är dom grymma på skiva. Live är dom en urkraft som man bör se för att förstå hur bra dom är.

Band: Confess
Titel: Burn ’em All
Genre: Sleaze Metal
Skivbolag: Street symphonies/Burning minds music group
Releasedatum: 2020-02-28
Betyg: 9/10

Av Ulf Romedahl.