Så var det äntligen dags för Corrosive Sweden att släppa sitt album. Jag har varit så jäkla nyfiken sedan jag intervjuade dem och fick reda på hur de valt att producera albumet. Och jävlar vad det var värt att vänta på! Lite som en smäll på käften blandat med en melodiös bukett kaktusblommor!

Vi börjar med den solklara favoriten Terrified as I Die, introt har en sån jäkla skön uppstart. Det är som att rytmen i låten byggs upp innan sången kommer igång och allting börjar tugga på i bakgrunden.

Ni vet att jag gillar att höra influenser men att det måste vara eget för att vara riktigt bra? Det lyckas Corrosive Sweden med. Jag hör In Flames jag hör Pantera jag hör gammal hederlig Thrash blandat med melodiös metal.

Albumet har ett bra djup både i ljud och text, att de är erfarna musiker går inte att missa. Att de är samspelta och har roligt hörs nästan i musiken. Jag gillar speciellt i Terrified as I Die hur de lagt in en flickröst (Filmcitat?) som stämningshöjare. Ett klassiskt knep inom metal som jag saknat lite.

Det här är ett metal album. Ingen tvekan om saken, men det roliga är att jag stundtals hör saker som skulle passa lika bra i klassisk hårdrock som i Punk, t ex i låten At The Top. Lyssna in er lite på det så kanske ni hör vad jag hör!

Band/Artist: Corrosive Sweden

Titel: Blood and Panic

Genre: Metal

Bolag: BMP Records

Releasedatum: 2019-04-26

Bästa spår: Terrified as I DIe

Betyg: 9/10

/P. ”The Poser” Pousár