Är du ett stort heavy metal fan och har bra koll på musik från norden och i detta fall Finland kommer du nog känna igen några av medlemmarna i detta nya band, Daniel Freyberg har spelat gitarr i bandet Children of bodom och Jukka Koskinen har spelat bas i två legendariska finska band Nightwish & Wintersun.

Jag älskar de riktigt hårda gitarrerna och basen men ibland har jag svårt för rösten, men det beror på att jag inte är så stort fan av ”scream” i sång. Andra låten ”Rule The Show” har en jämnfördelning av sång och ”scream” blandat med tunga gitarrer och bas som jag gillar och den låten gör att jag vill fortsätta lyssna och se vad som kommer här näst. A world beyond the reach är också en låt som faller mig i smaken. Resten av låtarna håller också samma jämna kvalitet. To The Other Side innehåll mer melodiös sång och inslag av snygga gitarrslingor. Det är som att de experimenterar med gitarren i denna låt, det är först mer lättsamma gitarrer som sedan övergår till ett mer explosivt och känns vågigt, jag kan inte med ord förklara vad jag menar, lyssna på låten och avgör vad du tycker, jag tror definitivt att du kommer gilla det!

Jag vågar nog påstå att detta skulle vara ett band som skulle vara väldigt häftigt att se live. Trots att jag tidigare nämnt att jag inte är så förtjust i ”screamandet” som förekommer, så är det enda jag har att klaga på. I övrigt är det ytterligare bevis på att vårat grannland Finland fortsätter leverera bra musik och det är jag så tacksam för!

Gillar du tyngre heavy metal/hårdrock så rekommenderar jag verkligen detta, exempelvis: Metal Church, Man Machine Industry & Megadeth så kommer du garanterat att tycka om Crownshifts nya album med samma titel. Och som nämnt ovan, gillar du Children Of Bodom, Nightwish & Wintersun så gillar du definitivt detta!

Artist: Crownshift
Titel: Crownshift
Genre: Heavy Metal
Bästa spår: Rule The Show
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2024-05-10

Medlemmar:
Tommy Tuovinen (Sång)
Daniel Freyberg (Gitarr & bakgrundssång)
Jukka Koskinen (Bas)
Heikki Sari (Trummor)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *