Skivbolag: Napalm Records

Genre: Symphonic metal

Betyg: 7/10

Holländska Delain är tillbaka med ”Hunter’s Moon” som är en EP på fyra nya låtar och 10 liveversioner på äldre låtar. Min spontana gissning är att det här kan vara lite av ett smakprov på vad som kommer bli ett nytt studialbum då det var så dom gjorde sist. Först kom EP’n ”Lunar Prelude” och senare samma år kom studioalbumet ”Moonbathers” så antar att det här kommer vara lite samma sak. Alltså först en EP och sedan ett helt album. Frågar ni mig så är jag den som är väldigt ointresserad av livealbum, liveversioner på skiva osv… tycker det känns fel på nå vis. Liveversioner vill jag endast höra när jag är på konsert och om inte vill jag bara höra studioversioner. Sån är jag och därför tänker jag bara skriva om dom fyra nya låtarna.

I början var jag väldigt ointresserad av Delain… min första uppfattning var att Delain var en billig kopia av Within Temptation, men när jag väl bestämde mig för att ge Delain en chans insåg jag snabbt att jag hade fel och Delain är numera ett av mina nutida favoritband. Man skulle kunna säga att Delain är lite som bra vin… dom blir bättre och bättre med åren och EPns första låt ”Masters Of Destiny” är ännu ett tydligt bevis på det. Ett riktigt guldkorn utan tvekan. Titelspåret håller lite av en metalcore/modern metal-struktur… kanske inte lika bra som den första men ändå speciell på sitt sätt och refrängen är ganska lyckad. Därefter kommer ”This Silence Is Mine” som är en låt på två och en halv minuter… trodde först det var någon typ av intro men den kändes mer som en hel låt trots allt, ungefär samma struktur som den förra och det sistnämnda passar även in på fjärde låten ”Art Kills”. Produktionen är återigen korrekt och okej… jag lyssnade lite smått på livematerialet. Lät ganska okej men det är ju klart… annars hade dom inte varit med här, i övrigt brukar man räkna med en rejäl utrustning för att spela in audiofiler från ett gig.

Hade kanske förväntat mig lite mer av Delain i det här fallet… visserligen är det bara snack om en EP men kommer ihåg att ”Lunar Prelude” var guld rakt av så det är väl därför mina förväntningar kanske var höga. Men ändå ganska lyckade grejer. Vi får väl avvakta tills albumet kommer… ser fram emot det hela hursomhelst.

Av: Lucas Zimmermann