Skivrecension – Denner´s Inferno – In Amber – 2019.11.15

Michael Denner känns igen från såväl Mercyful Faith och King Diamonds sologrejer. Hans egna ljud är omisskänsligt och jag gläds åt att han tagit steget och gör eget material i bandet Denner´s Inferno! Denner har vi hört mycket av på album som Melissa (1983), Don´t Break The Oath (1984), Fatal Portrais (1986 och min personliga favorit Abigail (1987).

In Amber låter som en gatukorsning av såväl Led Zeppelin, Black Sabbath, Candlemass och Mercyful Faith. Lite teatralisk skräck blandat med den mörka metal som vi kan höra hos Sabbath. Sångaren Chandler Mogel känner vi igen från band som Outloud, Punky Meadows och Radio Exile. Han har en klar röst som ger en skön känsla av 70 tal. Det passar utmärkt till den här typen av musik, man kan se de utställda byxbenen och långa hårmaner på scenen framför sig när man hör hans röst i låtar som Up And On och Taxman som låter som tagna från något av 70 talets pop – rockprogram.

Albumet känns som att det har en genomgående röd tråd. Det passar ihop från låt till låt. Jag kan väl känna att de idag inte hade behövt ha med den mer ”flummiga” Veins of The Night men samtidigt vet jag ju att om man är inne på den här typen av musik så ska det ju finnas med. Och det är långt ifrån dåligt, och definitivt inte tråkigt.

Min favorit på albumet är Pearls On A String. En låt med väldigt skön rytm och en melodi som växer in och upp med musiken. Körerna är skönt teatraliska och jag skulle gärna se det här som en låt ur en musikal. Det är en tydligt narrativ stil som nästan påminner lite om Jesus Christ Superstar om än mörkare.

Allt som allt är det ett grymt album och om du gillar klassisk Heavy Metal kommer du antagligen gilla det här!

Michael Denner – guitars
Chandler Mogel – vocals
Flemming Muus – bass
Bjarne T Holm – drums

Band: Denner´s Inferno
Titel: In Amber
Genre:  Heavy metal
Skivbolag: Mighty Music
Releasedatum: 2019.11.15
Bäst: Pearls On A String
Betyg: 8/10

/P “The Poser” Pousár