Den tredje fullängdaren från Karlstad bandet Eyes Wide Open släpps imorgon och heter The Upside Down vilket har ett riktigt snyggt omslag, starka vibbar av Stranger Things. Albumet skrevs på kort tid under press gentemot vad de brukar köra med och lyckades helt klart över förväntan. Börjar starkt med Disheartened song som handlar om att folk slänger skit ur sig och sin klagosång men att man struntar helt i det, kom an bara. Även Gandalf fick vara med en bit på första spåret.

Bra melodier och texterna är fantastiska och är om just det onda i oss själva. 12 spår som klockar in på strax över 46 minuter som är välfyllda till bredden av melodier och hårda riff. Ypperligt samspel från alla och Eriks jobb på sång är starkt med clean som growl. De andra instrumenten jobbar på i harmoni som lyfter upp hela albumet, solo partier från Kristoffer som förgyller lyssningen och är helt on point. Samspelet mellan Jesper och Karl ger allt en bra grund och trummorna håller kursen.

En stark skiva som har tagit av tidigare erfarenheter och gjort det till deras bästa hittills med texter och musik, mastering är helt solid och bra ljud rakt igenom. Inget problem alls, kan verkligen rekommendera den.

Med fyra singlar släppta inför albumet med tillhörande klipp så har det varit stor förväntan.

Passar dem som gillar In Flames, The Unguided och Silent Descent

Skivbolag: Självsläpp

Bästa spår: The Disheartened Song, Solitude, Uncharted

Betyg: 10/10

av: Robin ”Gråben” Gustafsson