Skivrecension: Frame – Circles

Hårdrocksbandet Frame från sköna Göteborg har släppt nytt album som heter Circles. Albumet är släppt både på cd och vinyl.

Bandet som spelat ihop sedan 1997 har några album i ryggen och beskriver själva det senaste släppet som deras ”strongest effort so far” och jag är böjd att hålla med! Det är lite skränigare, lite skitigare och lite bättre helt enkelt!

Albumet är välproducerat och har en tung skön känsla. Den här tjejen gillar ju lite skitig rock och i det här fallet är det rösten som står för det råa och skitiga, musiken är ganska clean men det finns en del rasp även där. Ljudbilden är något ojämn dock. Jag funderar emellanåt på varför de inte lagt på mer bas eller varför en del saker tycks ligga på samma nivå, men det funkar ändå! Det blir en helhet när man lyssnat igenom albumet några gånger så ge det en chans!

I låten The Eternal Sleep of Slugs finns ett gitarrsolo som skaver alldeles lagom! Låten är också min favorit på albumet och det beror inte bara på det grymma namnet utan det har ett skönt musikaliskt tunggung, låten efter, Running ´til the edge of the world´är också ett starkt kort på albumet och de lever upp till sin 70 tals beskrivning av sig själva. Lite teatraliskt, mycket svängigt. Det finns en Alice in Chains känsla i en del partier vilket för mig bara är positivt. Något tyngre, något skränigare och det är riktigt bra.

Band: Frame
Titel: Circles
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Perpetual Burn
Releasedatum: 2019-05-25
Bästa spår: The Eternal Sleep of Slugs
Betyg: 8/10

/P. ”The Poser” Pousár

Liked it? Take a second to support Pauline Pousar on Patreon!