Skivbolag: Nuclear Blast.

Genre: Heavy/doom/stoner metal.

Betyg: 6/10

Svenska heavy metal-trion är också aktuella med nytt album. ”Wolf God” är deras nionde platta och kom samtidig som nya Allegaeon. Bandet grundades 1996 med namnet Smack och först 1999 började dom heta Grand Magus. Bandet kommer från Stockholm och består av endast tre medlemmar. Upptäckte dom på en livespelning i Sabaton Open Air (2014 *om jag minns rätt) och sedan dess har jag haft lite koll på det dom gjort. Okej… efter dom släppte skivan ”Sword Songs” har jag väl inte haft så mycket koll på deras aktivitet, men har ändå hänt att jag lyssnat på dom lite då och då. Gillar deras kombination av heavy metal med doom metal, power metal och stoner rock.

”Wolf God” börjar med akustiska introt ”Gold And Glory” på lite mer än två minuter, och därefter kommer titelspåret med ett lagom tungt doom metal-riff. Tempot höjs en aning med ”A Hall Clad In Gold” och saktas ner på nytt med ”Brothers Of The Storm”. Produktionen är okej, något platt men ändå rätt välbalanserad. I övrigt kan jag konstatera att bandet gått mer åt stoner/doom metal-hållet i det här albumet och även om det kan kännas en aning enformigt finns det en del bra låtar och bra riff. Dock tycker jag ändå nånstans att musiken känns lite för standard på nå vis. Bästa låtarna här är ”He Send Them All To Hell”, ”Spear Thrower”, ”A Hall Clad In Gold” och ”Untamed”.

Vet inte vad andra kan ha sagt, men jag personligen hade nog förväntat mig lite mer än det här… skivan låter lite för standard och kan kännas en aning enformig. Men trots allt inget dåligt album så det kan ändå vara värt att lyssna på det hela och försöka få Grand Magus att nå ut till en större publik… det är dom trots allt värda och som liveband är dom verkligen inte dåliga.

Av: Lucas LMZ Zimmermann.