Det här albumet hade aldrig kunnat släppas på vår eller sommar. Det ligger något distinkt höstlikt över det ibland countryliknande soundet och den övervägande långsamma musiken. Det är en platta att lyssna på ensam eller med någon enstaka person, inte en skiva att spela på fest.

Egentligen var det här verkligen inte vad jag förväntade mig av Graveyard, det är ett lågt tempo och musiken har en kontemplerande ton. Sänkningen av tempot får mig osökt att göra samma funderingar som jag gjorde när Bon Jovi kom ut med These Days 1995, hur ett band som i grund och botten är ösiga väljer att göra en så lugn skiva. Efter att ha lyssnat igenom albumet har jag dock fortfarande inga svar utan lämnar orsaken öppen till andra lyssnare för tolkning.

Låt nummer fyra på albumet, ”Breath in Breath Out” innehåller kvinnokör och får mig att tänka på Leonard Cohen när han är som bäst och låt nummer sex ”Just a Drop” har ett stökigt skönt Rolling Stones-artat sound.

Det som dock kommer att stanna kvar hos mig längst i minnet är nog det inledande spåret ”Godnatt” där en skönt djup sångröst matchas med drömlikt ackompanjemang. Helt klart en låt att med en kopp varmt te tröstas av i höstmörkret.

Band: Graveyard
Releasedatum: 2023-10-29
Album: ”6”
Bolag: Universal
Genre: Hard rock, neo-psychadelia, Psychadelic rock, blues rock, occult rock
Betyg:

/Yvonne Undin