In Silence är det moderna melodiska metalbandet från Karlstad som jag hade äran att intervjua för en månad sedan. (Läs intervjun här: http://themaloikrockblog.se/intervju/intervju-med-in-silence/)

De är ett band som hållit på ett tag och man kan verkligen höra samspelet mellan de olika medlemmarna som är Erika ”Rejka” Jonsson – Vocals Sebastian Elmlund – Lead Guitar Daniel Delin – Rhythm Guitar Mikael Larsson – Bass och Rasmus Engstrand – Drums. Den här EPn är fylld av tajta slingor på gitarr, en grymt tajt trummis och en röst som klingar mycket väl i mina öron. Helheten blir komplett med bas och en extra röst som growlar i bakgrunden.

Låten One For All blir snabbt en favorit, bandet har talat om att låten är anti mobbing och det har jag ju nämnt tidigare att det värmer den här skribentens hjärta när man använder sin plattform för att belysa något så viktigt.

Första låten, Fallen är grym, den har en genomgående bra produktion och en gnutta humor som jag tycker visar på bandets lekfullhet. Att det är melodisk metal är det ingen tvekan om, bandet kombinerar det hårda med det melodiskt lekfulla som hör till det melodiska.

Det är en EP med tre låtar så att försöka beskriva det mer skulle vara att upprepa mig och använda onödig trist text. Jag avslutar hellre med att säga att det här är en EP jag tycker borde flytta in hos de som gillar experimental melodisk metal och att Rejkas röst i sig själv gör det värt det.

Band/Artist: In Silence

Titel: One For All

Genre: Modern Melodic Metal

Releasedatum: 2019-04-26

Bästa spår: One For All

Betyg: 8/10

/P. ”The Poser” Pousár