Dags för lite kvällsläsning och den här gången står musik från vårt grannland i sydväst. Junkyard Drive grundades år 2014 i Roskilde (Danmark) och är idag aktuella med Electric Love som är namnet på deras tredje studioalbum. Bandet spelar klassisk rock n’ roll/hårdrock och (*tro eller ej) har erfarenhet av att turnera i hela norden samt USA och Mexiko. Vad kan bandet ha att bjuda på den här gången i Electric Love? Låt oss ta reda på mer.

Skivan inleder med Let It Burn som är en ganska stark inledning. Lagom ösig rock n’ roll med en någorlunda trallvänlig refräng och ett rätt schysst gitarrsolo. Därefter kommer titelspåret Electric Love som sänker tempot och kan kännas en aning bluesig, körerna i refrängen känns ganska sköna och ger även lite arenarock-vibbar. På plats tre har vi Mr. Rock N’ Roll som är (precis som namnet lyder) en standard rock n’ roll-dänga utan några större konstigheter, den är bra och säkert passande till framtida liveframträdanden men säger mig tyvärr inte så mycket då jag hört många låtar i exakt samma mönster. Nästa låt Home övertygade mig mer däremot. Den är ösig, har härliga melodier och strukturen är intressant. Let Me Love You såg ut i början som ytterligare en höjdpunkt bortsett från den ganska simpla och uppenbara rimmet Let me love you baby. I think I’m going crazy. Tyvärr tappar den i versen och blir därför inte så lyckad. Dessvärre är låten därpå Tomorrow I Will Be Gone nästan lite av samma sak. Missuppfatta mig inte, det låter bra och det går att lyssna på. Men är inte särskilt övertygande.

Snackar vi om den andra halvan så kan jag konstatera att albumets tre sista spår hör till det bästa i albumet. I synnerhet Free Your Mind och sköna balladen The Wonderland Of Temptations. Produktionen känns ganska felfri och korrekt för ett album som detta och det märks att vi snackar om erfarna musiker som definitivt vet vad dom gör. De har säkert potential till att göra nånting bättre och mer intressant än det här, men i det här fallet känns det lite som om man valt att ligga på den säkra sidan och inte våga experimentera för mycket. Det skulle kunna ses som ett smart drag då man definitivt kommer bjuda på vad fansen förväntar sig, men då finns det en stor risk att inte sticka ut och snabbt falla i glömska.

Det jag hörde i Electric Love var bra och det skulle inte vara helt otänkbart att lyssna på albumet igen. Men tyvärr kan jag redan nu komma på en del andra band av samma sort som gör och har alltid gjort ett bättre jobb. Skulle vilja se hur mycket man pratade om Electric Love 2, 3 eller 5 år senare. Har väldigt svårt att tro att mycket om det hela då det inte sticker ut från det normala.

Vi kan hur som helst inte se över att Junkyard Drive är ett intressant band som säkert har mycket kvar att ge. Nu när jag skrivit om den här skivan tänker jag såklart hålla ett litet öga på bandet och du som gillar den här typen av musik kanske gillar den här skivan och det här bandet. Kan vara värt att ge dem en chans.

Band: Junkyard Drive.

Titel: Electric Love.

Genre: Rock N’ Roll/Hard Rock.

Releasedatum: 13 maj 2022.

Skivbolag: Mighty Music.

Lucas LMZ Zimmermann.