Man kan nästan kalla Knights of the realm för ett allstar band i miniatyr. Trion är några errade veteraner inom rockmusiken. Lars Sköld (Tiamat, Stagman) spelar trummor. Magnus Henriksson (Eclipse, W.E.T) lirar gura och Marcus Von Boisman (Stormen) hittar vi bakom mikrofonen.

Bandet bildades av en slump när Lars och Magnus skickade ett sms till Marcus där han ombads att skriva en text som bland annat skulle innehålla orden heavy metal in the night. 30 min senare hade Marcus skrivit texten och ytterligare två timmar senare var låten färdig och därmed var bandet Knights of the realm fött.

Om du har letat efter en hårdrocksplatta där varenda klyscha som man kan förknippa med heavy metal så kan du sluta leta här och nu. Det är kedjor, stål, helvetet och djävulen på en och samma gång. Du får en härlig heavy metalmix av Ozzy Osbourne, tidiga Iron Maiden, Dio och Hammerfall. Det är hårdrock av hög kvalitet där framför allt Lars och Magnus briljerar på sina respektive instrument. En liten extra guldstjärna till Magnus som bjuder på den ena grymma musikslingan efter den andra. Marcus Von Boisman gör även han en fullt godkänd insats bakom mikrofonen. Rösten brister vid några tillfällen men i detta fall ska man ta det med en klackspark. För detta är en skiva man inte ska ta för seriöst. Bandets ambition med sin debut är att visa upp sin spelglädje och att folk ska ha kul

Knights of Realm är ett band som ska spela hög volym på en förfest med ett par kalla öl på bordet i trevligt sällskap eller i bilen på väg till en rockfestival. För här finns låtar som bjuder in till allsång. Bli inte förvånad om någon i sällskapet håller upp en knuten näve i luften och sjunger med i refrängen till Chains of metal.

Plattans höjdpunkt är första singeln Fields of fire där hela bandet kommer ut till sin fulla rätt. Marcus sjunger otroligt bra och Magnus och Lars briljerar bakom sina instrument. Tar man bort Blood on Steel som är skivans svagaste kort så är plattan riktigt jämn. Det är inga krusiduller utan det är rak hårdrock all the way som inbjuder till strålande allsång.

Om Knights of the realms debutplatta når min topplista för årets album återstår att se men skulle det finnas en topplista över årets bästa förfestskivor så hade denna utan tvekan platsat på prispallen.

Artist: Knights of the realm.

Titel: Knights of the realm Skivbolag: Playground musik

Bästa spår: Fields of fire, Standing at the gates of hell, When metal meets the beast, Heavy metal, Chains of metal

Relesedatum: 12 november 2021

Av Ulf Romedahl