Dags för en ny skivrecension och den här gången är det tyska Manowar-klonen Majesty som står på tur. Vi börjar (som vanligt) med lite fakta om bandet… vet att dom blivit ganska stora senaste tiden, men iallafall. Majesty kommer från Lauda (Baden-Württemberg) och har varit aktiva sedan 1997… det räcker med att bara höra några av deras kändaste låtar (till exempel ”Metal Law”) för att inse att Manowar är deras största idoler. Strukturerna och temat i texterna är näst intill identiska. Trots allt måste jag ändå säga att jag lyssnar hellre på Majesty än på Manowar då jag upplever deras diskografi mer stabil. Visst… Manowar har också gjort väldigt mycket bra men också levererat mediokra grejer, speciellt från och med katastrofala ”The Lord Of Steel”… Majesty däremot har mer eller mindre lyckats hålla hög kvalité på allt dom gjort hittills. Kan passa på och lägga till att Majesty la ner 2008 och blev ersatta av nya bandet Metalforce som bokstavligen var samma band fast med ett annat namn. 2011 bestämde dom sig att återvända till Majesty.

Efter fiaskot med Manowars senaste EP har jag hoppats att Majesty återigen skulle leverera det Manowar misslyckats med att leverera. Tyvärr måste jag säga att första smakproven övertygade mig inte något större. ”Burn The Bridges” var väl sisådär bortsett från halvmediokra refrängen och ”Wasteland Outlaw” kändes lite för medioker med tanke på Majestys övriga material. Det känns lite som om Majesty försökt göra nånting mer Sabaton-orienterat i det här nya albumet och det är ingen dålig idé i sig… men tråkiga produktionen (gitarrerna känns tamare än i vanliga fall) och ogenomtänkta refrängerna sabbar allt. Resten av skivan är väl inte så mycket av ett undantag då det finns fler halvmediokra låtar som ”Mavericks Supreme”, ”Last Brigade”, ”Rizing Home”, ”Stand As One” etc… men det finns även en del bra låtar. ”Church Of Glory” påminde en del om gamla goa Majesty, ”Words Of Silence” är en ganska lyckad ballad och ”Blood Of Titans” är helt klart bästa spåret och en anledning till att genomlyssningen inte varit bortkastad tid trots allt.

Hade förväntat mig lite mer av Majesty och ”Legends” är tveklöst deras svagaste skivsläpp hittills. En annan negativ punkt är viljan att uppdatera soundet med en del inslag av electronica… inte idén i sig, men Majesty gjorde det helt utan att det passar eller tillför något intressant till soundet överhuvudtaget. Ja… skivan har även sina ljuspunkter och bättre än Manowars nya EP är det också, men jag vet att Majesty kan bättre än såhär och det hoppas jag dom levererar nästa gång.

Band: Majesty.

Titel: Legends.

Genre: Heavy/power metal.

Skivbolag: Napalm Records.

Releasedatum: 28 Juni 2019.

Bästa spår: ”Church Of Glory”, ”Words Of Silence”, ”Blood Of The Titans”.

Betyg: 5’5/10

Lucas LMZ Zimmermann.