Movin In Stereo är ett band som har lite rötter i Göteborg men också I Nya Zealand. Trummisen John Wennergren och vokalisten Scott James ville 2016 efter år av turnerande och musicerande med andra band skapa något eget. Båda var sugna på att återgå till sina rötter inom punk och rockmusiken med influenser av den amerikanska punkrock-scenen. De började som en duo och skrev och spelade in material innan de rekryterade gitarristen Tommy Gentry från UK, basisten Joakim Kaskadklippa och 2018 tillkom trummisen Ola Stridh och bandet var komplett. Redan 2017 hade de börjat jobba med My Dear Effigy som släpptes 17 augusti 2018.Hur låter det då? De amerikanske punkrock-influenserna är tydliga. Inte den äldre skramliga typen dock utan lite mer åt Green Day och Bad Religion hållet. Jag blir rätt glad när jag lyssnar på den här EPn. Det har en stark rytm och det är en riktigt jämn och välproducerad EP. Det märks att de lagt ner tid på att göra en bra debut och det är det.

Med starka intron och drivande tyngd och rytm får de fram en stämning som gör att man nästan känner hur man hoppar i publiken.

Favoritlåten på EP`n är Great Decline, med de sköna körerna i början som liksom vaggar in dig i en falsk lugn säkerhet innan det driver på och man plötsligt sitter och diggar en skön punkrockig dänga.

Band: Movin In Stereo

EP: My Dear Effigy

Betyg: 9/10

/P.Pousár