Jag erkänner. Jag har aldrig varit ett större fan av Progressiv hårdrock. Det enda band som jag egentligen lyssnar på i den genren är Dream Theater. Men ibland hittar man guldkorn även i den musik man normalt sätt inte lyssnar på så med detta i tanken trycker jag förutsättningslöst på play och lyssnar på svenska Paralydiums fullängdsdebut.

Bandet släppte redan i oktober 2015 en EP och har sedan dess jobbat med det matrealet som nu finns på bandets första fullängdare som kommer se dagens ljus nu på fredag. (12 juni).

En sak som sticker ut på skivan är antalet spår för det är nämligen bara sju (om man bort de två introspåren) vilket gör att man hoppas att det är kvalité på de relativt få låtarna och svaret på det är bra men inte top notch.

Det finns en del snygga musikslingor och övergångar så det märks att gitarristen John Berg (som är bandets grundare) och hans gäng lagt ner mycket tid och tanke på låtarna plus att bandet har en väldigt begåvad sångare Mikael Sehlin.

Men överlag så tycker jag inte låtarna håller helt och hållet för att det ska komma upp till ett topp betyg. Det bli lite för komplicerat ibland för min smak men gillar du band som Dream Theater och Symphony X så tycker jag absolut du ska ge detta svenska band en chans för talangen finns absolut där så om det kommer en uppföljare till Worlds beyond någon gång kommer jag absolut att lyssna.

Artist Paralydium

Titel: Worlds beyond

Genre: Progressiv hårdrock

Skivbolag: Frontiers

Betyg

Av Ulf Romedahl