Tyska Rage presenterar ”Wings Of Rage” som är deras tjugofjärde studioalbum. Snackar vi om Rage snackar vi legender inom tysk power metal och power metal överhuvudtaget. Dom grundades 1983 under namnet Avenger och är ett av banden som la grunden till det vi känner till idag som power metal. Idag är sångaren/basisten Peavy Wagner den enda ursprungliga medlemmen, men enligt vad jag har fått höra sedan ”The Devil Strikes Again” har inte soundet blivit påverkat nå större… alltså var förväntningarna relativt höga inför ett nytt album med Rage. Besvarades dessa förväntningar med rättvisa tro? Det lär visa sig vid slutet av den här texten.

Rage öppnar eld direkt med ”True” som går rakt på sak direkt efter några sekunders intro. Vassa gitarrer, ganska snabbt tempo, en halvepisk refräng och Peavys röst lät en aning mörk i början… nästan som growl. ”Let Them Rest In Peace” fortsätter hålla tempot uppe, låter nästan bättre än förra och svar ja… det blir tydligt att Peavy growlar mellan varven. ”Chasing The Twilight Zone” är en standard tysk heavy/power metal-låt med allt som identifierar den typen av genre och ”Tomorrow” likaså fast ändå en riktig höjdpunkt… en klockren korsning av aggressivitet och halvepiska melodier. Titelspåret börjar med aggressiva gitarrer men blir ganska melodisk i refrängen… ytterligare en bra låt och efter ett intrumentalt intro på en halv minut kommer ”A Namless Grave” med tydliga symfoniska drag. Nånting som lyfter den låten något extra är gitarrsolot.

I övrigt så är ”Wings Of Rage” exakt det jag förväntade mig och kanske lite till… var inte riktigt beredd på att låtar i andra halvan skulle innehålla symfoniska drag, men det uppskattas faktiskt. Mot slutet finns förresten en ny version av ”Higher Than The Sky” från albumet ”End Of All Days” (1996). Produktionen är ganska felfri, insatserna inspirerade och det har varit ganska underhållande att lyssna på det hela. Låtarna som mest uppskattades är ”A Nameless Grave”, ”Let Them Rest In Peace”, ”Tomorrow”, ”Shine At Light” och ”Wings Of Rage”.

Det kanske finns några punkter som varit mindre intressanta, men ”Wings Of Rage” är ändå ett rätt klockrent album. En ganska bra start på det här året och du som gillar bra klassisk power metal kommer definitivt uppskatta det hela. The devil strikes again 2.0.

Band: Rage.

Titel: Wings Of Rage.

Genre: Heavy/speed/power metal.

Skivbolag: Steamhammer.

Releasedatum: 10 januari 2020.

Bästa spår: ”A Nameless Grave”, ”Let Them Rest In Peace”, ”Tomorrow”, ”Shine At Light”, ”Wings Of Rage”.

Betyg: 8’5/10

Lucas LMZ Zimmermann.