Det finns en man som heter Sascha Paeth, världskänd producent från Tyskland. Gitarrist och låtskrivare som varit med och format Power scenen i Europa sen 88. Ringer det någon klocka?

Iallafall så har han med Frontiers startat detta nya band, Sascha Paeth’s Master of Ceremony och som första album Signs of Wings som släpptes den 13:de denna månad på alla plattformar. Med erfarenheter från alla projekt och band han varit med i så har det äntligen blivit dags att göra något helt eget. Till sin hjälp har han Adrienne Cowan (Seven Spires) på sång, Corvin Bahn (Crystal Breed) med keyboards och Felix Bohnke (Avantasia) på trummor samt André Neygenfind (Avantasia) på bas. En riktig variation med duktiga musiker som ger skivan en vidd bredd på metal spektrumet.

Skivan börjar bra som sätter tempot och en trevlig twist när sången kommer in, texten är helt passande Cowan’s röst och med musiken på så blir det helt fantastiskt. 47 minuter av magi uppdelat på 11 spår. Med över 200 skivor producerade genom åren har han verkligen blivit en mästare på sitt yrke. Ett album som är fyllt med känslor som berör och atmosfären är något extra, här finns det något för alla. Som början så kunde det inte ha blivit bättre och jag hoppas verkligen på att nästa kapitlet kommer slå första. Låten The Path fick mig att stanna upp en bra stund då den verkligen fångade mig. En sång som handlar om att dö. Riktigt djup och vacker.

Finner inga fel alls, allt är välgjort och samarbetet den bästa. Utsökta melodier skapas från Paeth’s gitarrspel som verkligen fyller ut med vassa solos. En symfoni av harmoni mellan den episka biten vävd tillsammans med den tyngre hårdrocken.Något nytt för dem som följt Paeth länge och kommer inte bli besvikna. Kommer garanterat ha en plats på slut årets lista av album. Passar dem som gillar Seven Spires, NorthTale, Ardours och Turilli/Lione’s Rhapsody

Skivbolag: Frontiers Records

Genre: Heavy Metal

Bästa spår: The Time Has Come, The Path, Sick och Signs of Wings

Betyg: 10/10

av: Robin ”Gråben” Gustafsson