Chilenska Sinner’s Blood presenterar sitt debutalbum The Mirror Star. Detta är ett relativt nytt band men ändå kanske inte helt obekanta för vissa då gitarristen i bandet även lirar i Chaos Magic. I övrigt har resten av medlemmarna (förutom möjligtvis basisten) erfarenheter från andra band. Sinner’s Blood grundades så sent som 2018, kommer från chilenska huvudstaden Santiago och spelar melodisk heavy/power metal. Som försmak släpptes singlarna Kill Or Die och The Mirror nån månad innan officiella releasedagen 9 oktober. Intrycket man kan få i dom låtarna är att det rör sig om lite av en Masterplan-klon, ungefär som spanjorerna i Lords Of Black, men ingenting negativt i det direkt. Dom verkade inte vara dåliga i det dom gör men finns det mer än så i The Mirror Star? Låt oss ta reda på mer.

The Mirror råkar vara låten som är först ut när man trycker på playknappen. En rätt så standard hårdrocksdänga med tuffa riff, sköna harmonier i refrängen och ett schysst gitarrsolo. Därefter kommer Phoenix Rise som höjer tempot och drar kanske lite mer åt power metal-hållet, kan röra sig om en första höjdpunkt då refrängen är guld. Tempot sänks ett snäpp i tredje låten Never Again som är episk och smått melankolisk på samma gång. Ytterligare en kandidat till favorit och dessutom bättre än förra. Intressant konstruktion, klockren refräng och melodin i verserna är en riktig fullträff! Remember Me kan uppfattas som mörkare och håller inte riktigt samma standard som dom två förra men går ändå hem då den har sina intressanta stunder. Däremot The Path Of Fear kan man kalla favoritkandidat nummer 3, melodisk power metal deluxe. Gitarrsolot är dessutom guld! När man lyssnar på ett album i den här stilen brukar man ha på känn att det finns minst en ballad gömd nånstans i låtlistan, och mycket riktigt. Det är Forever som har den rollen och den kan uppfattas som standard men väldigt korrekt i mitt tycke, den börjar smått, byggs på mer och mer och dessutom är den episk. Favorit? Osäker men kanske det.

Dom två första singlarna är helt okej men gör inte hela albumet någon större rättvisa då The Mirror Star innehåller bättre låtar som också hade kunnat bli singlar då dom är strukturerade på ungefär samma vis. Ska jag vara lite kritisk så är jag inte särskilt nöjd med ljudet då det låter rätt kaotiskt, det är bra att sången är prio ett och instrumenten finns i bakgrunden men tycker i övrigt att gitarrerna och i synnerhet keyboardmelodierna i bakgrunden är grötiga. Men annars finns det väldigt mycket positivt att ta vara på i The Mirror Star, för att vara ett debutalbum är det här väldigt lyckat och visar att det finns gott om potential i det här bandet. Visserligen inte konstigt när vi snackar om erfarna musiker men ändå. Förutom dom tre (kanske fyra) låtarna jag nämnde som favoriter uppskattade jag även Who I Am, The Hunting (klockren!!!) och Never Resting Soul.

Det var längesen jag njöt så mycket av att upptäcka ett nytt band. Ser definitivt fram emot att lyssna på mer från Sinner’s Blood i framtiden, för den här debuten är som sagt lovande. Du som älskar power metal med inslag av hårdrock och melodisk heavy metal som typ Masterplan eller kanske Edguy kommer garanterat uppskatta det här albumet. Når kanske inte hela vägen till 10 av 10 men nästan.

Band: Sinner’s Blood.

Titel: The Mirror Star.

Genre: Melodic heavy/power metal.

Skivbolag: Frontiers.

Releasedatum: 9 oktober 2020.

Bästa spår: Phoenix Rise, Never Again, The Path Of Fear, Forever, Never Resting Soul, Who I Am, The Hunting.

Betyg:

Lucas LMZ Zimmermann.