Skraeckoedlan med sitt senaste verk Eorþe (’Jord’) som släpptes 15/2. Ett lagomt album med 8 spår på 50 minuter som är välgjorda och utförda. Doom metal med mycket stoner och psykedelisk rock influenser gör det hela till en upplevelse, sång på svenska vilket ger en trevlig tvist utöver det vanliga inom samma stil.

Som tredje album så har de kommit en bit på väg. Är från Norrköping och kör mycket med fantasi och rymd, om dinosaurier och andra väsen. Även kryptiska texter kommer med. Detta album kör de med en Mammut Kult från Finland som håller på med djur handel och en detektiv som är dem på spåren. Låter bra gör det iallafall. Mycket sköna grova riffs men härliga trummor, sången på svenska gör det till en riktigt trevlig stunds lyssning. Känns mer nära då det är ens egna språk, bevisats förr att det gått bra utomlands så varför slå ett vinnande koncept?

Bra skrivet, får en att fundera och hittar alltid något mer på varje lyssning. Väl mixat och redigerat. Alla instrument går in och gör sitt, inget som är för mycket. Riktigt skön gitarr som sitter kvar fast, resten av dagen. Helt klart ett fantastiskt album.

Passar dem som gillar Black Moth, Abramis Brama och Truckfighters

Skivbolag: Fuzzorama Records, Razzia Notes, Transubstans Records

Bästa spår: Kung Mammut, Angelica, Elfenbenssalarna

Betyg: 8,5/10

av: Robin ’Gråben’ Gustafsson