Smackbound är ett nytt band från vårt östra grannland.
Bandet består av sångerskan Netta Laurenne som vi bland annat har hört sjunga med band som Amorphis, Lordi och Black Sun.
På gitarr hittar vi Teemu Mäntysaari (WINTERSUN), Rolf Pilve (STRATOVARIUS, THE DARK ELEMENT) sitter bakom trummorna. Från bandet Tracedawn hittar vi Vili Itäpelto på keyboards och Tuomas Yli-Jaskari på bas.
Likt många skivor som jag har skrivit om lägger bandet mycket krut i de inledande spåren och första spåret Wall of silence. Även andra spåret Drive it like you stole it låter helt ok men som så många gånger tidigare så misslyckas ett band att hålla mitt intresse uppe för efter det så dör det mer och mer.
För ett starkt öppningsspår bygger ju upp förväntningarna för nyss nämnda Wall of science låter riktigt bra men sen blir mitt intresse bara svagare och svagare.
Visst. Netta har en hyffsat bra pipa men det blir ändå tråkigt till slut eftersom låtarna inte håller hela vägen ut.
Svagaste spåret är utan tvekan Those who burn. Hur den kunde hamna på skivan är en smärre gåta. Netta försöker sig något mellanting på sång och högt growlande vilket inte passar henne alls. Klavertrampet med ett stort K är ett faktum.
Sen känns det kanske inte riktigt trendigt att år 2020 döpa en låt till Hey motherfuckers.
Betyget blir knappt godkänt. När jag kommer summera 2020 så lär jag nog redan glömt av den här skivan tyvärr.


Artist: Smackbound
Titel 20/20
Genre: Hårdrock
Releasedatum: 12/6 2020
Skivbolag: Frontiers
Betyg:

Av Ulf Romedahl