Du som känner dig för gammal för att vara ute och härja ute på gatan eller har helt enkelt ingen lust till det bjuds på lite kvällsläsning, Svenska hårdrocksbandet Thundermother har nämligen släppt nytt studioalbum så sent som igår och det är albumet som ska recenseras den här gången. Heat Wave är namnet på bandets fjärde platta och med tanke på att förra blev hyfsat bra (likt dom två äldre) så förväntar man sig minst nånting i samma standard. Låt oss börja lyssna och ta reda på mer.

Först ut är Loud And Alive och ja, Thundermother är i allra högsta grad Loud And Alive och det visar dom på bästa sätt med en riktig rock n’ roll-dänga som denna. Visst känns det väldigt standard men det går bara inte att ogilla den här första låten. Dog From Hell sänker tempot en aning men känns ändå rätt så hård, påminner faktiskt en aning om H.E.A.T. och är kanske inte lika bra som den förra men går ändå att digga. Back In ’76 fortsätter i ungefär samma tempo som den förra och kan uppfattas som ganska lik, men måste ändå säga att den har en härligare refräng… en sån där som lätt fastnar i hjärnan och som får en att vilja sjunga med. Vart det för lite röj hittills? Inga problem för därefter kommer Into The Mud som höjer tempot på nytt och känns en aning punkig. En riktig fullträff i mitt tycke och på tal om fullträff kan man även uppmärksamma låten därpå, nämligen Heat Wave. Må hända att den sänker tempot på nytt men innehåller sköna riff och ytterligare en klockren refräng. Nästa låt är en ballad, ett intressant drag i en skiva som denna om man gör det på rätt sätt och Sleep (som låten heter) är på sätt å vis ett sådant exempel, ganska långt ifrån den bästa rockballaden jag någonsin hört men ändå intressant.

Kan inleda med att säga att Heat Wave är en solklar förbättring jämfört med förra plattan och vi står kanske inför det bästa och det mest kompletta Thundermother släppt hittills. Den här skivan innehåller nämligen allt man förväntar sig av en stabil hårdrocksplatta. Produktionen är bra och innehållet intressant och rätt så varierat. Det finns ös, lite bluesigare stunder och en ballad där emellan. Tyvärr kan det finnas några låtar som påminner lite för mycket om varandra så därför når det ändå inte hela vägen till ett toppbetyg. Men klart godkänd. Bästa spåren i mitt tycke är Into The Mud, Driving In Style, Back In ’76, Somebody Love Me, Loud And Alive och Purple Sky.

Kort sammanfattat, ett helt klart godkänt album värt att lyssna igenom. Thundermother bevisar på allvar att dom har stor potential och fortsätter dom att utvecklas åt det här hållet lär namnets relevans stiga i framtiden. Inget toppbetyg som sagt men se Heat Wave ändå som en solklar rekommendation.

Band: Thundermother.

Titel: Heat Wave.

Genre: Hard rock/heavy metal

Skivbolag: AFM.

Releasedatum: 31 juli 2020.

Bästa spår: Into The Mud, Driving In Style, Back In ’76, Somebody Love Me, Loud And Alive, Purple Sky.

Betyg:

Lucas LMZ Zimmermann.