När jag lyssnade på albumet de första två gångerna kunde jag inte göra någon bedömning alls. Jag satt och försökte desperat komma på vad det påminde om. Till slut konstaterade jag att det egentligen inte var att det påminde om något. Det är snarare så att om vi tar allt de bästa från ett gäng band jag gillar och till och med tycker jävligt mycket om och rör ihop till ett band och ett album så får du det här.

Bandet har ju hållit på ett tag och det hörs att de är samspelta. De har en slags röd tråd i varje låt som gör det behagligt och enkelt att hänga med i svängarna och rytmen är grym. Jag gillar det här. Ett par gåshuds moment och en hel del nöjda nickar i genomlyssningen gör att den här plattan får ett högt betyg.

Det är en hel del kul trumfillers och det ligger en del sköna stämmor och körer i sången som ger en bred ljudbild och som gör det roligt att lyssna på. Men när de blandar in tyska blir jag tveksam. Visst gillar jag Rammstein men varför blanda språken på det viset?

Ett par låtar vill jag lyfta. Vultures och Vanished Empire. Båda är riktigt grymma och har något speciellt. Det första jag lade märke till var influenser från de gamla favoriterna Clawfinger. Ni får gärna återkomma och kommentera om ni håller med eller ej! Men låtarna i sig är riktigt bra! Favoriten på albumet får nog bli Creature Grunts. En melodisk låt med tydliga Doom metal vibbar.

Albumet är producerat hos Oral Majority Rcordings och Top Floor studios av Roberto Laghi som bland annat producerat In Flames, Entombed AD, Raised Fist, Sonic Syndicate, Mustasch, Hardcore Superstar med flera, det var även han som mixade albumet.

Ska jag nu gnälla på något så är det introlåten som också är titelspåret A Million Volt Scream. Hade jag fått bestämma hade inte den låten legat först på albumet. Ljudbilden känns platt jämfört med resten av albumet och den har inte riktigt samma dynamik som de andra låtarna.  

Band: Transport League

Titel: A Million Volt Scream

Genre: Diverse Heavy Metal

Skivbolag: Mighty Music

Releasedatum: 2019.09.06

Bästa spår: Creature Grunts

Betyg: 8/10

/P ”The Poser” Pousár