Trick Or Treat är kanske ett namn som inte bör låta helt obekant. Vi snackar nämligen om nuvarande Twilight Force sångaren Alessandro Contis huvudband. Conti har även varit sångare i bland annat Luca Turilli’s Rhapsody, har du nån gång lyssnat på det sistnämnda lär du nog vara intresserad dirket.

Trick Or Treat kommer från Modena (Italien) och har varit aktiva sedan 2002. Bandet började som ett Helloween tribute band, men valde att böra släppa eget material några år senare och Creepy Symphonies är deras sjunde alster som släpps om cirka två veckor. Och ja, Trick Or Treat spelar power metal.

Vi snackar alltså om ett band med mycket erfarenhet bakom ryggen. Personligen är det här första gången jag hör nånting med det här bandet, men Alessandro Conti är jag inte helt obekant med då jag hört honom sjunga i Luca Turilli’s Rhapsody och Twilight Forces senaste album och tycker han är en grym sångare. Så jag såg verkligen fram emot att få skriva den här recensionen.

Creepy Symphonies inleder med ett självbetitlat intro som låter episkt och skräckinjagande på samma gång och därefter kommer första låten Creepy Symphony som direkt ger tydliga Rhapsody (Of Fire)-vibbar. Låten är episk, trallvänlig, innehåller ett glatt tempo och har en ganska catchig refräng. Gillar man den här typen av musik blir man garanterat peppad till att höra mer. Näst på tur har vi Have A Nice Judgement Day som kan vara ett snäpp oväntad då den låter ett snäpp AOR-aktig i början, i refrängen har vi en svag återgång till power metal och ett band jag vart att tänka på då är brittiska Power Quest. Gillar låten hursomhelst. Nästa låt Crazy är Freedom Call deluxe. Melodisk power metal med glatt tempo och en refräng som skulle kunna vara passande för att liva upp stämningen i vilket party som helst. Peter Pan Syndrome (Keep Alive) sänker tempot ett snäpp och känns fortfarande rätt glad. Bandet jag kan tänka mig det påminner om är DragonForce i deras lugnaste låtar, till exempel Starfire. Helt från ingenstans kommer Escape From Reality och bjuder på tuffa gitarrer. Låten ger en känsla av hopp och blodigt allvar på samma gång, även om refrängen känns en aning platt går det inte att ogilla låten. En solklar 10 av 10 på gitarrsolot.

Tyvärr finns det några svaga punkter mot slutet. Falling Over The Rainbow och Queen Of Likes klarar sig någorlunda. April kändes rakt av medioker och tillför absolut ingenting, och sista låten The Power Of Grayskull som är albumets längsta spår på över 11 minuter inleder ganska okej men blir till slut alldeles för tjatig och enformig för att vara så lång. Vad som inte går att neka är att vi står inför ett ganska varierat album med inslag av olika typer av power, och produktionen är varken perfekt eller dålig men ändå ganska korrekt.

Jag var på väg att ge Creepy Symphonies ett skapligt betyg. Det är väldigt synd att det skulle bli som det blivit mot slutet och man får en viss känsla av tomhet när nånting är på väg att bli riktigt lovande men faller pladask mot slutet. Hursomhelst är det här ett ganska godkänt album som jag tycker du som gillar power metal bör lyssna på. Första halvan och lite till lär uppskattas men vad du tycker om det som händer sedan, det får du själv avgöra från och med första april.

Band: Trick Or Treat.

Titel: Creepy Symphonies.

Genre: Power metal.

Skivbolag: Scarlet Records.

Releasedatum: 1 april 2022.

Lucas LMZ Zimmermann.