Skivbolag: AOR Heaven.

Genre: Melodic hard rock/AOR.

Betyg: 7/10

Ett nytt band gör entré i år på musikmarknaden. Melodiska hårdrocksbandet Trishula har precis presenterat sitt debutalbum ”Scared To Breathe” för bara några dagar sedan. Innan jag fortsätter säga mer om skivan ska jag (som vanligt) börja med att ta upp lite fakta om bandet (dom är ganska nya så då är det nog extra viktigt). Trishula kommer från Storbritannien och grundades av gitarristen Neil Fraser som sedan 80-talet varit aktiv i olika lokala band och som gästmusiker för andra. Musikaliskt snackar vi om någon form av AOR/melodisk hårdrock. Enligt vad jag kunnat se finns det nog inte så mycket mer fakta att hitta än det här lilla, så då kan vi gå över till själva skivan.

”Scared To Breathe” börjar med en av dom första låtarna jag hörde när jag ens hörde talas om Trishula. Nämligen ”I Can See It In Your Eyes” som är ingen dålig låt direkt, men tyckte den påminde lite för myckte om Journey’s ”Separate Ways (Worlds Apart)”… strukturen är näst intill identisk. Därefter kommer titelspåret som är lite av en fullträff… intressant intro och en rätt lyckad refräng. Det var nog det som fick mig att se att det finns potential här… bandet är som sagt relativt nytt men det märks att bandmedlemmarna har mycket erfarenhet i det här. Vi fortsätter med skivans längsta låt, nämligen ”A Thousand Pieces” (över sju minuter lång) som hade kunnat bli en ännu större fullträff om det inte vore för den rätt mediokra refrängen. Låtarna jag mest uppskattade på hela skivan var ”Homeland”, ”Secrets & Lies”, ”Jealousy”, ”Scared To Breathe”, ”For A Friend” (en fin instrumental bit) och kanske ”A Thousand Pieces”. Produktionen är okej och det händer mycket under genomlyssningen.

Jag gillade det jag hörde här. Naturligvis finns det saker som kunde ha varit bättre och första låten blev, som sagt, inte riktigt ett positivt första intryck… men i överlag är ”Scared To Breathe” en lyckad skiva och en klockren skivdebut. Skulle inte bli förvånad om Trishula i framtiden blir ett stort namn i genren… speciellt med tanke på att gitarristen och grundaren Neil Fraser ser ut att vara ett småkänt namn i branschen. Du som gillar melodisk hårdrock, AOR eller liknande stilar kommer nog med all säkerhet uppskatta det här bandet.

Av: Lucas LMZ Zimmermann.