Många påstår att lyriken inom just death metal är väldigt ofta kränkande och däribland mycket emot Kvinnor. Men nu har en grupp börjat att slå tillbaka speciellt mot den stereotypen med sin senaste skiva. Venom Prison – Samsara, som är 10 spår och klockar in på strax över 40 min. Med ett riktigt läskigt cover art gjort av Eliran Kantor från Israel får en att fundera på vad som händer vilket även på föregående album, såklart det gjort av Eliran. Animus 2016, i samma stuk fin neoclassic stil.

De går hårt på med brutal death som bara kör över, aggresivt och hårt kommer pekfingret mot dem som utövar, tvingar och är våldsamma mot andra som enligt dem inte passar in eller bara finns.

En grupp på fyra grabbar som frontas av Larissa Stupar. Som har större delen av sitt liv protesterat mot förtryckare, påtvingat surrogatmoderskap, för djurens rättigheter och andra rasistiska moment. Vilket verkligen texterna innehåller och skildrar, även egna upplevelser som Narcissistiskt missbruk från en tidigare pojkvän och om Brexit.

Det är välgjort och går plattan i mattan direkt från start ingen lugn stund. Man kan känna ilskan komma ur högtalarna och bra spelning från samtliga medlemmar. Sången är rakt på sak och ärlig vilket gör albumet mer livligt och mänskligt.

Ett bra album, rakt igenom. Får fram budskapet och håller auran från start till slut som får en att känna allvaret. Inte för mycket av något och bra harmoni mellan instrumenten, med en passande indelning av alla spår.

Passar dem som gillar Power Trip, Downfall Of Gaia, Noisem och Outer Heaven

Skivbolag: Prosthetic Records, LLC

Bästa spår: Matriphagy, Uterine Industrialisation, Asura’s Realm och Sadistic Rituals

Betyg 9,5/10

av: Robin ’Gråben* Gustafsson