Skön rockplatta med grymma musiker.

The End Machine är ett projekt som Frontiers A&R direktör Serafino Perugino skapade och innehåller Robert Mason (Warrent, Lynch Mob) på sång, samt Dokken medlemmarna George Lynch, Jeff Pilson och Mick Brown.


Bandet släppte sitt debutalbum 2018 och den 6 april kommer uppföljaren Phase2
Till detta album så har Mick hunnit pensionera sig så istället har brorsan Steve tagit hans plats bakom trummorna och gör ett utmärkt jobb.


Jämför man med debuten så fortsätter bandet på det inslagna soundet med en skön blandning blues och hårdrock.
Att detta är grabbar som kan spela finns ingen underdrift för kvalitén på låtarna rent musikaliskt är skyhög.


Rent låtmässigt så är skivan grymt jämn utan några dippar. Den enda riktiga plumpen är slutet av Prison in paradice. Låten tonar ut för att någon sekund efter tona upp igen till ett obegripligt gitarrsolo innan låten tar slut.


Men annars innehåller skivan en massa sköna riff Jag tycker mig även höra en liten Eddie Van Halen hyllning i Shine your light. Delar av inledningsriffet känns som hämtat från Ain’t talkin’ ’bout love.


Gillar du band som Dokken och Deep Purple så är detta absolut skivan för dig.
Det enda lilla problemet med Phase2 som jag ser det är att det släpps så otroligt mycket bra musik just nu så skivan riskerar att hamna i ”en i mängden facket”.

Men vill du höra skön rockskiva med ett gäng grymt kompetenta musiker så ska du absolut ge Phase2 ett par genomlyssningar.
Den kommer växa för varje gång. Tro mig.

Artist: The End Machine

Titel: Phase2

Skivbolag: Frontiers

Bästa spår: Dark Devide, Scars, Crack the sky, Plastig heroes.

Relesedatum: 9 april 2021

Av Ulf Romedahl


Liked it? Take a second to support Ulf Romedahl on Patreon!