Svensk Psycadelisk Stoner på svenska från Norrköping? Det finns och är grabbarna i Skraeckoedlan med sin re-release Äppelträdet från 2011 släpps 9:de November. Bildades 2009 med ambitionen att skapa tung psycadelisk musik på just Svenska, som utforskar teman med nordisk mytologi och sci-fi. För att skapa sin mystiska värld.

Lite över 43 minuters speltid som dem fyller med 10 spår som är välgjorda, bra mixade och intressanta. Mycket kan sägas om skivan som blev helt slutsåld och eftertraktad med en ny release 7 år senare på stor efterfrågan. Ett gäng killar som sjunger om dinosaurier och sci-fi kan inte bli bättre än såhär. Intressant lyssning då det sjungs på svenska vilket ger en skön känsla och låter väldigt bra med stoner. Mycket psycadelik som ger charm till albumet som man bara sjunker in i. Passar perfekt till bilturen.

Ett fantastiskt album som är helt klart värt att lyssna på, allt bara passar och ger en riktigt trevlig stund med musiken som ger en resa genom kosmos. Blir bara bättre med varje lyssning. Gitarrerna har det där softa sludge ljudet och basen med riktigt skön tungt djup tillsammans med trummorna som utforskar universum.

Passar dem som gillar Greenleaf, Asteroid och Horisont

Bästa spår: Äppelträdet, Haven, Cactus, Fågelsång

Betyg: 9/10

av: Robin ”Gråben” Gustafsson