Är i Stockholm 5 december i väntan på en konsert som många andra. Rätt kyligt ute men flera som ignorerar det då tids nog kommer bli varmt. Utanför Hovet står folk i kö att köpa merch och kön blir bara längre, märks att folk är spända inför konserten. Slayers sista spelning i Sverige på deras sista turne och med sig har dem grabbarna i Anthrax, Obituary samt Lamb of God. En riktig Trash afton på en onsdags kväll.

Dörrarna öppnas och alla går in, kändes rätt trångt i entren tyckte jag. Men när jag kom in till scenen, wow det var stort. Hade en bra plats med sikt på hela scenen. Hyffsat mycket folk i väntan, Gött dunk i bröstet under hela konserten och fantastiskt ljud.

Obituary var först ut, framförde 7 låtar. Var bra ljud och spelade fantastiskt. De började med Redneck stomp, Threatening Skies, By the Light, Straight to Hell, Turned Inside Out, I’m in Pain och avslutade med Slowly We Rot. En bra Spelning.

Anthrax var som andra akt och de var bäst med publiken och bästa förband under kvällen. En fantastisk spelning blandat med Scott Ian’s humor. Beladonna var väldigt energisk och fick med sig publiken bra som blivit fler, de framförde 7 låtar och började med Caught in a Mosh då med Cowboys from Hell introt. Fortsatte med Got the time, Efilnikufesin (N.F.L.), Be All, End All, Fight ’Em ’Til You Can’t där Scott Ian verkligen gick in för. Antisocial och sist Indians med Cowboys From Hell Outro.

En riktig stark spelning som var lika bra att lyssna på som att se, fantastiskt.

Som trea kom Lamb of God ut och det var tryck med full fräss direkt. Randy Blythe en fantastisk sångare hade bra kontakt med publiken som blivit större. Det var bra ljud och alla bara diggade, de framföde 9 låtar och började med Omerta. Ruin, fick med sig publiken bra för Walk with Me in Hell. Now You’ve Got Somethin to Die For, 512, Engage the Fear Machine, Blacken the Cursed Sun, Laid to Rest och avslutade med Redneck som alla var med på. En riktigt bra spelning som fick alla att vara med, klar publik tvåa av förbanden.

Nu kommer snart det alla väntat på, Slayer. Det var rätt lungt i publiken som helt klart blivit fler, nästan fullsatt men det fanns tid kvar. Mycket förberedelser inför spelningen så tog tid, allt skulle ju vara så bra som möjligt på deras sista turne.

Sen bröt helvetet lös, startade med Repentless och publiken var vild. De fortsatte med Blood Red, Disciple och Mandatory Suicide. Det var bra drag, mycket pyroteknik och vilken ljus show. Bästa ljudet under kvällen. Turne gardinen Repentless släpptes ner och en ny kom fram Slayer nation med Crest, fortsatte med Hate Worldwide, fick med sig publiken på War Ensemble, Jihad, When the Stillness Comes, Postmortem.

Turne Gardinen släpptes ner igen och en ny kom fram Slayer South of Heaven. De fortsatte i stark takt med Black Magic, Payback, Seasons in the Abyss, Dittohead, Dead Skin Mask och Hell Awaits. Så långt och så bra med 15 låtar och nu är det knökat sen länge. Publiken började chanta Slayer, efter en kort stund började encoren med South of Heaven, Raining Blood och Chemical Warfare.

Allt lugnade ner sig, sen så släpptes Gardinen ner för en 3:dje gång och visade Hanneman Logon. Angel of Death, 1964-2013, Hanneman, Still Reigning och 19:onde låten för kvällen Angel of Death startade. Alla var med, fantastiskt spelande, bra gjort av Phil Demmel som inhoppare för Gary Holt då han är med sin far.

Låten slutar och publiken applåderar, alla ställer sig upp och alla lampor tänds. Tom Arya ställer sig och suger in allt, byter vinkel och plats på scen så han har sett alla. Kerry, Phil och Paul ger sitt avsked och slänger plektrum/trummpinnar åt folket. Men Arya dröjer kvar och applåderna bara fortsätter. Till sist går han och hämtar en papperlapp, går till microfonen och väntar. Alla tystnar och så läser han. ”Jag kommer sakna er alla”

Nu är applåderna som störst, hur högt som helst och starkt, alla visar sin uppskattning och Arya lämnar scenen.

Så slutar det och jag kan säga, det är den bästa konsären jag varit på. Skulle krävas mycket att slå det här, kommer nog aldrig få uppleva något liknande igen. Ska jag komma ihåg alla dagar.

Betyg: 11/10

Helt klart över förväntningarna. Bästa jag sett, en riktig upplevelse.

av: Robin ’Gråben’ Gustafsson