Your one stop place for all things rock!

Stabilt Bryan.

Skivrecension
Bryan Adams – Shine a light.
Betyg 6/10
Få singer/songwriters kan mäta sig med den karriären som Bryan har haft. Med ett X antal hitsinglar och miljoner sålda album så har han verkligen ingenting kvar att bevisa.
Den 12 låtar långa Shine a light (som klockar in på endast 35 min) låter som en typisk Bryan skiva. Alla som följt honom de senaste åren kommer absolut känna igen sig i soundet. Det är bilåkarrock kryddat med en flört med ett AC/DC-liknade riff i All or nothing och vi får även en liten dos av Rolling Stones i den 108 sekunder långa I could get used to this. Men säg mig den artist som inte lånar riff nu för tiden.
Ingen skiva från Mr. Adams utan ballader och den bästa av dom två är utan tvekan That’s how strong our love is där Jennifer Lopez hjälper till att lyfta låten till det bättre.
Något som jag dock inte förstår är Bryans val av cover som hela skivan avslutas med. Whiskey in the jar är en väldigt uttjatad låt. Här framför Bryan låten enbart med hjälp av en akustisk gitarr och sitt munspel vilket ger känslan av att man befinner sig på en trubadurkväll på en afterski eller på en brittisk pub en sen lördagskväll.
Hade mer än gärna hört hans akustiska version av All for love istället som han brukar avsluta sina konserter med i en studiotappning. Men man kan ju inte få allt här i världen.
Skivan är ett stabilt verk men saknar en tydlig hitlåt. Om man hade förväntat sig en skiva full med hits som Reckless eller Waking up the neighbours så kommer man bli besviken. Men om man hade förväntat sig en normal skiva som inte sticker ut nämnvärt så kommer du precis som mig bli nöjd och belåten med resultatet.

Av Wolfman Romedahl.