Stark debut som kunde varit så mycket bättre.

Chez Kanes två första singelsläpp ”Rocket on the radio” och ”Too late for love” slog ner som en bomb i mina högtalare.
Båda två är riktigt bra låtar, varav den förstnämnda är en typisk bilåkarlåt som man gärna vill ha på högsta volym när man cruisar på en svensk landsväg.
Att teamet runt Chez verkligen spelat ut dom två starkaste korten som singlar kan man diskutera fram och tillbaka.

Mina förväntar på hennes debut ökade ordentligt, för om dessa två låtar höll en så här hög klass. Vad skulle då resten bjuda på.
Jag trycker på play och inledande ”Better then love” börjar med ett Journeyliknande synthintro sätter igång. En helt ok öppningslåt, som även den känns som ett typisk åkabillåt med ett saxofonsolo inklämt mot slutet.
Andra spåret ”All of it” inleds med en Queenblandning av ”We rock you ”och ”I want it all” med en allsångsvänlig refräng.
Det är för övrigt ett genomgående tema på hela skivan, då många låtar är väldigt radiovänliga som är lätta att sjunga med i.
På skivans tredje spår smäller det till ordentligt, för då kommer skivans absolut starkaste spår nämligen Rocket on the radio.

Chez sjunger otroligt bra och man får en klar Lita Ford känsla när man lyssnar på henne.
Skivans riktiga plump kommer som spår fyra. Inte för att ”Get it on” är dålig men produktionen är riktigt dålig.

Det är något obeskrivligt klinkande i bakgrunden, och när tror att låten ska explodera mot slutet när Chez gör sin tonartshöjning tonas gitarrerna ner till förmån för pianot. Helt obegripligt.

Låten hade varit så mycket så mycket bättre med ett mer fläskigt gitarrljud.

Lite samma stuk är det på ”Defender of the heart” men där saknas inte gitarrerna lika mycket som på tidigare nämnda Get it on.


För att sammanfatta dom fyra sista låtarna på skivan så har vi bland annat snabba Midnight rendezvous där Chez sjunger med fullt spjäll.


Allsångsvänliga Ball n’ chain och den plattans sista spår Dead end street är två utmärkta låtar som absolut kommer finnas med i min 2021 playlist på Spotify.

Sammanfattningsvis så är ändå skivan låtmässigt väldigt jämn. Den kan bli din bästa vän i bilen om du har en lagom lång resa framför dig. Dock tycker jag att produktionen kunde varit bättre.

Gitarrerna låter lite för konstgjorda i mellanåt så där finns en klar chans till förbättring när skiva två kommer.


Sen måste jag nämna Chez Kane också, för hon är verkligen en talang som har stor potential. Hon har inte den typiska kvinnliga rockrösten av dom sångerskor jag hört genom åren men hon har en naturligt bra röst och sköter hon sina kort rätt så har hon förhoppningsvis en lång karriär framför sig.


Hennes debutskiva lovar gott och jag väntar med spänning på vad skiva två kan erbjuda, men om jag får önska något så vill jag ha mer gitarrljud på uppföljaren för det kan bli så mycket bättre.
Artist: Chez Kane
Albumtitel: Chez Kane
Genre: Melodic rock
Skivbolag: Frontiers records
Bästa låt: Rocket on the radio, Too late for love

Av Ulf Romedahl.
Liked it? Take a second to support Ulf Romedahl on Patreon!