Tommy Clutetos har verkligen gjort sig ett namn inom rock n roll. Han spelar sen många år tillbaka i Ozzy Osbournes band och när Black Sabbath skulle ut på sin avskedsturné, så var det Clufetos som fick den stora äran att ersätta Bill Ward bakom trummorna.

Nu är han dock aktuell med plattan Beat up by rock n roll som är hans debut som soloartist och det är en lovande debut som han presenterar för oss.

Plattan är en ren hyllning till 70 och 80 tals rocken som formade Tommy till den musiker han är idag. Skivan innehåller inslag av AC/DC, Aerosmith och Twisted Sister för att nämna några.

Tommys band består av ett gäng okända musiker förutom sångaren Eric Dover som sjöng på Slashs soloprojekt Slash´s snakepit som såg dagens ljus 1995 med skivan It´s five O´clock somewhere. Om Erics röst lät lite barnslig på den tiden så har den verkligen mognat med åren för här sjunger han riktigt bra.

Skivan är inte bara Tommys debutalbum utan här debuterar han även som sångare, då han själv ställer sig bakom mikrofonen på tre spår. Och jag kan konstatera att dåligt sjunger han inte. Det finns betydligt sämre sångare där ute. Han sjunger på ett av skivans bättre spår som är titelspåret, där det luktar väldigt mycket AC/DC på riffet som låten bygger på.

Skivan i sig annars är inte så mycket nytänkande och undertecknad känner igen mycket i den eftersom jag själv är uppvuxen med den rocken som kom på 70 och 80 talet. Men den svänger stundtals riktigt bra och passar perfekt för förfesten eller bilresan.

Tommy har verkligen lagt ner mycket hjärta och själ i skivan vilket han ska ha cred för. Sen att alla låtar inte kanske hela vägen är en mindre sak i sammanhanget.

Betyget blir med beröm godkänt och det ska bli intressant att höra vad Tommy kan hitta på om han bestämmer sig för en uppföljare.

Artist: Tommy´s rocktrip

Titel: Beat up by Rock N Roll

Skivbolag: Frontiers records

Relesedatum 7/5 2021

Bästa spår: Titelspåret

Av Ulf Romedahl