Blandar man lite svenskt stål med tysk urkraft så får man Steel Rhino och den 20 augusti släpper bandet sitt efterlängtade självbetitlade debutalbum

Herbie Langhans verkar ha en förkärlek för svenska band. Förra året släppte han succéalbumet Rise of the beast med Lars Engs band The Lightbringer of Sweden som undertecknad utsåg till 2020 års bästa album.

Nu har han tillsammans med trummisen Mikael Rosengren och gitarristen Filip Vilhelmsson (som även spelar bas på skivan) bildat bandet Steel Rhino.

För att krydda till det lite extra så står Jakob Herrmann för mixningen och Jacob Hansen som bland annat jobbat med Pretty Maids för mastringen.

Langhans måste ha ätit dynamit innan inspelningarna av skivan för han sjunger med en imponerande kraft och hans röst passar denna typen av rock som handen i handsken.

Tittar man då på låtarna så är det ingen låt som direkt sticker ut men det finns samtidigt ingen låt som är direkt dålig. Höjdpunkterna är titelspåret, Fire and ice samt New tomorrow. Ska jag välja det svagaste spåret så blir det Bells of midnight, men i övrigt så gillar du enkel och ganska rak rock n´roll med influenser från bland annat storheter som Ozzy Osbourne och Motörhead så är detta en skiva för dig.

Ska du förfesta inför en utekväll så är mitt tips att lägga in några låtar från denna skiva i er playlist.

Ni kommer inte bli besvikna

Artist: Steel Rhino

Titel: Steel Rhino

Skivbolag: GMR Music

Relesedatum 20 augusti 2021

Bästa spår: Fire and ice, Steel Rhino, New tomorrow & Rhino attack

Av Ulf Romedahl