Sunstorm – ”Road to hell”

Såvida du inte bott under en sten de senaste 40 åren så vet du att Joe Lynn Turner frontat både Rainbow, Yngwie Malmsteen’s Rising Force och Rainbow. När Joe inte turnerar i eget namn frontar han Sunstorm, ett band som existerat sedan 2006 och som nu släpper sin femte platta.

Första kvartetten spår på ”Road to hell” är outstanding med ”Blind the sky” som klarast lysande stjärna. Energifylld och refrängstark, som en hybrid mellan Hardline, Journey och Rainbow. Klatschiga ”Only the good will survive” låter som Journey på sitt mest energiska och livsbejakande humör.

Titelspåret ”The road to hell” bjuder på tungt, melodiskt drama med Kashmirvibbar. ”On the edge” bjuder på snygga gitarrslingor, maffig refräng och dramatiska keyboards.

Därefter tappar plattan lite styrfart. ”My eyes on you” och ”Future to come” är snygga men en aning slätstrukna och rutinmässiga. ”Everywhere” är tung med själfull sång men tyvärr för mycket dussinballad för att engagera mig tillräckligt.

Med ösiga ”Resurrection” är ordningen återställd. De Purple/Rainbowdoftande gitarr och orgelduellerna är mumma för öronen. ”Calling” är en skön dänga med både snyggt riff och refräng som sitter där den ska. ”State of the heart” bjuder på snygga melodier överlag där framförallt bridgen, stick och solo utmärker sig. Avslutande ”Still fighting” har lite samma karaktär som öppnande ”Only the good will survive”, bra energi, grymma melodier och ett lite Van Halen inspirerat riff.

Överlag är detta en riktigt bra och jämnstark melodic rock platta. Joe är fortfarande en makalös sångare, vilket han med bravur bevisar här. Kanske är registret en aning naggat i toppen, men det har jag överseende med då rösten i övrigt är kraftfull, fyllig och varm. Nu håller vi tummarna att hjärtat håller och att han kommer till våra breddgrader i Januari som utlovat!

Band: Sunstorm

Titel: ”The road to hell

Bolag: Frontiers

Releasedatum: 8/6-18

Bästa spår: ”Blind the sky”, ”The road to hell”, ”Resurrection”, ”Still fighting”

Betyg: 6/10

Peter ”Amber St. Pete” Johansson