Sweden Rock Festival 2019-06-05 – 2019-06-08,

Sammanfattning.

Hemma efter vad jag med glädje konstaterar har varit en fantastisk festival med skyhög lägstanivå av framträdande band! Tyvärr fungerade Wi-fi uppkopplingen och 4G nätet återigen halvdant vilket har inneburit stora problem för många, inklusive undertecknad, att rapportera från festivalen både i realtid och mellan band. I övrigt hann jag med att recensera tio band för Rocknytt, delta i Easy Actions presskonferens samt en kort, men ytterst trevlig, intervju med Victor, Efraim, Tobbe och Apollo från Gathering of Kings. Nedan följer en sammanfattning av dessa fyra magiska dagar!

Sweden Rock Festival 2019-06-05
Gathering of Kings

Rick Altzi är kanonförkyld får jag veta efter avklarad spelning. Av detta märks inget alls. Karln sjunger som om hans sista stund vore kommen! Både Björn Strid, Apollo Papathanasio sjunger (som vanligt) som gudar, men den stora vinnaren är ändå Tobias Jansson! Saffirevokalisten gör en helgjuten och inspirerad insats. Killen måste käka krut till frukost, herregud vad han levererar!

I bandet återfinns låtskrivarmaestro själv, Victor Olsson (Saffire) som tillhandahåller ett makalöst gitarrspel. Förtjänstfullt uppbackad av bl a Chris Laney på gitarr, Nalle Påhlsson (Bas) och Jonas Källsbäck (Night Flight Orchestra) gör GoK inget annat än ett episkt framträdande! Jag kan bara lyfta på hatten, det här är historiskt!!

Joe Lynn Turner

Trots att den lilla mannen har den stora rösten i behåll känns första delen av konserten lite tillrättalagd. Framträdandet är ytterst kompetent och både Turners och bandets insatser är proffsiga ut i fingerspetsarna. Ändå vill varken publikfriare som ”I Surrender”, ”King of dreams” eller ”Can’t let you go” lyfta riktigt.

Först när vi närmar oss finalen börjar det släppa på riktigt. En inspirerad ”Spotlight kid” följs av en fantastisk version av

”Rising Force”. Gåshuden är ett faktum!

Avslutningen med obligatoriska Dio tributen ”Long live rock’n roll” är värdig komplett med allsång och trumsolo.

Innan kvällen är till ända får vi även en godkänd ”Jealous lover”. Sammanfattningsvis är det skönt att se att Joe har både hälsa och röst i behåll, men tyvärr lyfter det en liten aning sent.

Andra band som helt, eller delvis sågs denna dag var: Demon

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!