The Devil and the Almighty Blues – Tre

Vårt grannland Norge är ju mest känt för sin Blackmetal scen och alla händelser runt det. Men nu har ett gäng som heter The Devil and the Almighty Blues kommit med Stoner Blues Rock, med sitt tredje album ”Tre”.

En riktigt härlig Fusion, dem har tagit grunden för rock n’ roll. Bluesen och tagit till sig som en hyllning åt de största som formade och gav inspiration för så många än idag, vilket har gett oss den scenen vi har och älskar i nuläget. Blandat med skön Rock och Stoner Fuzz får det här att bli en soft upplevelse som får en att varva ner.

Det börjar lugnt och tar sin tid, 6 spår på 48 min är lagom stund i livet att ta det lugnt. Har lite av varje och blir inte för mycket med något. Har rockens bett, mjuka blues som ger hjärtat ro och stonern vilket föser ihop allt till något magiskt med härlig fuzz på det. Fantastiska texter med gitarr melodier som väver fram en vacker bild, blandat med körsång och bra basgång får till svänget i det hela. Sången passar så bra in och sätter pricken över i med trummorna som håller i allt.

Passar dem som gillar All Them Witches, Somali Yacht Club, Asteroid och Mothership

Skivbolag: Blues for The Red Sun

Bästa spår: Salt the Earth, Lay Down och No Mans Land

Betyg: 8/10

av: Robin ’Gråben’ Gustafsson

Liked it? Take a second to support Robin Gustafsson on Patreon!