Många människor kan bli så inspirerande av andra band eller genrer så att de börjar spela samma stil, Det har iallafall bandet Thron från Tyskland gått och gjort, återupplivat 90-tals Svensk black. Här från norden där det började, influerade av band som Dissection, Sacramentum och Mercyful Fate

Började som ett projekt 2015 med musiker från olika band i Black Forest regionen Tyskland. Dem ville spela Black/Death enligt 90-talets anda. Deras andra album Abysmal, fortsätter på det spåret och har lyckats med det. Mer Blackend och aggression. Med över 57 minuter så är det ett ganska långt album att gå igenom. 8 av 10 låtar är över 5-7 minuter långa, vilket kan kännas lite mycket men det går ihop. Medlemarna är okända och ingen info finns om dem.

Det startar mjukt med gitarr plock på första spåret å sen bär det iväg. Blast beats skjuter överallt, gitarrerna sjudar och vrålet kör igång, bra spår att starta med. Riffet är starkt och man kan känna av aggressionen i låten, trummorna är bra tryck i som jobbar på fantastiskt. Alla spår har sitt att ge, så det finns mycket att höra som man kan missa första gången. Kortaste låten på skivan Liturgia är bara 1:26 lång, vilket pausar skivan lite då spåret är väldigt lugnt och tyst jämfört med resten av albumet.

En bra skiva som lever upp till det dem vill hylla, 90-talets scen inom Black. Kan bli lite tjatig att lyssna på en gång, bra genomfört och välgjort.

Passar dem som gillar Lik, Helrunar och Iskald

Bästa spår: Beyond the Gates, A Spark of Divinity, Hidden in Shadows, Blood of Serpents

Betyg: 7/10

av: Robin ”Gråben” Gustafsson