Volbeat satsar på kvantitet före kvalitet.

Jag kom ihåg vintern 2007 när jag såg Volbeat live på lilla Brewhouse i Göteborg. Det var varmt som i en bastu och ett jäkla ös. Deras två första plattor är redan klassiker där Michael Poulsen och co kom med en typ av Rock N Roll som lät både nytt och jävligt fräscht.
Nu 12 år senare så säljer bandet ut stora arenor på egen hand och har verkligen gjort en imponerande resa till toppen.

Men på deras nya album som är bandets sjunde i ordningen har något hänt. Visst. Det finns allsångspartier kvar i låtarna men mycket av hårdheten är borta. Visst, man hör lite lånade riff från bland annat Metallica och Black Sabbath här och där men i stora hela så är jag besviken över resultatet.
Min stora fråga är varför man släpper en skiva som innehåller 17 spår. Ska man ha så många låtar på ett studioalbum så måste man verkligen ha ett starkt låtmaterial för att i alla fall hålla mitt intresse vid liv och där misslyckats danskarna totalt. Hade skivan varit 9-10 låtar lång hade betyget blivit högre men det verkar mer som att det här satsats på kvantitet i stället för kvalitet.
Och när mitt intresse väl vaknar till liv och den Misfits liknande dängan Parasite så tar låten slut efter endast 37 sekunder.

Ett annat väldigt bra exempel är The Everlasting. Ett riktigt grymt riff som låten bygger på men låten dör liksom i bryggan och i låtens avslutande del byter den skepnad totalt och det är tyvärr till det sämre.
Finns det då några ljuspunkter? Svaret på den frågan är några få. Bästa spåren är Pelvis on fire, Cloud 9 (ingen Bryan Adams cover) samt Die to live men resten av låtarna vill jag nog helst glömma av. Det finns bra partier i vissa låtar men som helhet håller dom inte måttet.

Dock kan jag fortfarande tänka mig att se bandet live igen för där är dom fortfarande underhållande men jag hoppas jag slipper höra så mycket nytt material i setlistan.

Band: Volbeat
Titel: Rewind, replay, rebound
Genre: Boogie rock.
Skivbolag: Vertigo Berlin
Releasedatum: 2 Augusti 2019.
Bästa spår: Läs ovan
Betyg: 3/10.
Ulf ”Wolfman” Romedahl.