Då var det dags för snabb tung musik från Wolfs senaste platta Shadowland som är ute nu, det album aktuella bandet från Örebro har spelat sen 95 och turnerat med stora namn såsom Saxon och Trivium. Kommer nu nummer nio i ordningen och går inte av för hackor är det bara att Headbanga till rytmerna av ordinerat kaos.

Första spåret Dust bränner iväg direkt utan hämningar, allt ska bara ut med härliga metal toner sammanvävs till en perfekt live låt som publiken lätt hänger med i refrängerna. Johans trummor regerar starkt med ett eget litet solo mitt i hinner man hämta andan för resterande fartfyllda moshpit.

The Time Machine, skivans tredje spår blir väldigt mycket svängigare med Pontus härliga bas spel är det omöjligt att inte börja headbanga medans Johan och Niklas skapar en perfekt harmoni sugs man längre ner i virvlet. Riffet från båda gitarrerna ger gåshud och förstärker känslan över låten blir det en magisk upplevelse för lyssnaren att bara njuta.

Titel spåret Shadowland kommer in som sjätte spår, rätt på sak men ändå gött gung blir denna också en vinnare till live låt där alla hänger med och bara vill vara i nuet. Med sina pauser titt som tätt blir hela låten mer livlig där små riff från gitarrerna fångar en helt fast på kroken får Niklas en att gorma för full hals.

Sjunde låten Mr. Mordrake följer samma tema och bara köttar på med oemotståndliga refränger och riff, hänger man bara på och nickar intensivt in i det bästa solot på hela skivan. Solid och magnifikt växer det fram och ger en grymma vibbar av Helloween och Judas Priest.

Hela albumet är fångande, med sina refränger och riff där resten bara vävs ihop har alla spår ett eget syfte och sätt att berätta. Det enda negativa är åttonde spåret Rasputin som sticker ut och inte riktigt passar in med resten vilket drar ner upplevelsen ett litet snäpp, men förbiser man det helt klart ett bra album.

En stark efterföljare av 2020 års Feeding the Machine är det en kanon skiva som passar överallt och bara blir bättre med varje lyssning. Rekommenderas.

Skivbolag: Century Media

Heavy Metal

Musiker:

Niklas Stålvind – Sång, Gitarr

Simon Johansson – Gitarr

Pontus Egberg – Bas

Johan Koleberg – Trummor

Bästa spår: The Time Machine, Mr. Mordrake