Wombbath – Choirs of the Fallen

Sverige har åstadkommit med mycket inom flera genrer, men Death metal är något som svenska band är extra bra på utan att skryta. För två dagar sedan släppte Wombbath, tidigare Seizure sitt fjärde album, Choirs Of The Fallen.

Tredje spåret We Shall Remain öppnar hårt och fortsätter i samma på samma sätt rakt igenom, vilket visar att de här grabbarna inte är här för att leka. Framsmidd av grova gitarrer, en sällsynt råhet och en mörk, hemsökt atmosfär förkroppsligas det nordiska mörka halvåret i det femte alstret From the Beggars Hand. Som en bergochdalbana går plattans nionde spår Choirs of the Damned upp och ner, samtidigt som soundet är mer öppet än i föregående spår vilket ger skivan mer liv åt slutet av albumet.

Musikerna Håkan Stuvemark och Jonny Petterson har utan tvekan hittat en stor del av sin inspiration till skivan i den mänskliga rädslan för döden. 10 spår fulla med outgrundlig ilska, snabba riff och hårda trummor samt ett omänskligt growlande gör detta till en perfekt kompott a la´ svensk Death Metal.

Artist: Wombbath
Titel: Choirs of the Fallen
Releasedatum: 6 Mars
Genre: Death Metal
Bästa spår: We Shall Remain, From the Beggars Hand, Choirs of the Damned
Skivbolag: Soulseller Records

Betyg: 8/10

Låtlista:

  1. Fallen
  2. Crawling From the Pits
  3. We Shall Remain
  4. A Sweet Taste of Death
  5. From The Beggars Hand
  6. Void
  7. A Vulgar Declaration
  8. Wings of Horror
  9. Choirs of the Damned
  10. In A Cloak of Anger

av: Robin ”Gråben” Gustafsson

Liked it? Take a second to support Robin Gustafsson on Patreon!