X-Romance – ”Voices From The Past”

För det första måste jag börja med att be om ursäkt. Så, förlåt X-Romance att jag helt missat att ”Voices From The Past” har funnits ute i nästan två månader! För det andra vill jag tacka Anders ”LA” Rönnblom (Killer Bee) för att du rotade fram dina kassettband av gammalt Romance material från sent åttiotal ur garderoben och faktiskt gjorde något med det. För jävlar vilka låtar det finns här!! 

Inledande ”Lonely” fångar från första ton med sitt effektiva ”dutt dutt” keyboardriff. Tankarna går direkt till tidiga Bon Jovi, Fortune och Aldo Nova. Refrängen är smakfullt melankolisk, stick och solo är utsökta med tonartshöjningen mot slutet som grädden på moset! ”Over and Over” har en fullständigt knäckande refräng, ett löjligt snyggt solo och melodislingor att dö för! Här leks det friskt med både tonartshöjning och sänkning (!) Ett spår som känns lite schlagermässigt på ett synnerligen klassiskt och trevligt vis!

”Straight through your heart” har en härligt somrig känsla i synthljud och en klockren refräng som gör att man vill lyssna igen och igen och igen! Påminner en del om danska Fate och FM. ”You and i” är en mediumtempo-ballad med lidelsefulla Heart vibbar á la mitten av åttiotalet. Även här finns en brutalbra refräng.

”Temporary Love” är ytterligare ett soligt spår för sommarens grillfester, strandhugg och bilfärder. Låter som ett möte mellan Hardline och Danger Danger på partyhumör. Energistinna ”Total Madness” är det närmaste vi kommer Power metal i det dubbeltrampsförsedda solot. ”Pushing Away” låter som en blandning av Europe runt ”Wings of Tomorrow” och Def Leppards ”High’n dry”. Ödesmättad refräng och ett solo som skulle göra John Norum stolt!

Stort tack för uppvisningen grabbar! Referenserna rusar genom skallen. Jag nickar igenkännande mest hela tiden, men det blir aldrig tråkigt eller förutsägbart. Tvärtom är känslan av att man hört det förut uppfriskande och härligt då soundet, sången, instrumentala insatser och solon är av en sådan skyhög kvalité. Bon Jovi, Aldo Nova, Whitesnake, Fortune, City Boy, Treat, Bonfire, Danger Danger, Hardline, FM, Fate samt tidiga Europe och Def Leppard går alla att hitta i de tio små diamanter till låtar som utgör ”Voices From The Past”. Det är varierande samtidigt som det finns konsensus i ljudbilden. Det är egentligen bara balladen ”Somebody Out There Loves You” som balanserar farligt nära knivseggens gräns till sirapslandet för att kännas riktigt helgjuten. En sak står utom allt tvivel: Det här kommer absolut att bli en farlig utmanare när årets bästa album ska sammanfattas! Hatten av till er: Andreas Novak (sång, House Of Shakira)

Anders LA Rönnblom (Bas, Romance, Killer Bee)

Thomas Widmark (Keyboard)

Mikael Dahlin (Killer Bee) och Fredrik Tjerneld (båda lead & kompgitarr) och Kenta Karlbom (Goatess, trummor). Ni kan ert hantverk och jag hoppas att vi får höra mer av X-romance framöver!

Band: X-Romance

Titel: Voices From The Past

Genre: AOR/Melodic rock

Skivbolag: AOR Heaven

Releasedatum: 24/5-19

Bästa spår: Over and over, Straight through your heart, You and i, Lonely, Temporary Love, Total Madness, Bad connection

Betyg: 8/10

Peter ”Amber St Pete” Johansson

Liked it? Take a second to support Peter Johansson on Patreon!